apokalopa Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Czemu nie brać ? Co z nimi nie tak? BTW ten romecik, co wysłałeś to 2012 model, ja chcę 2013 i widzę do za 1240zł u nich czyli 360zł mniej niż chciałem dać, model 3.0 mają za 1350 a kosztuje normalnie 1999zł. Kupiłbym 3.0 za tą cene, ale maja tylko damski
makog Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Napisalem, bierz i sie nie zastanawiaj, a model 2012 a 2013 chybqa sie niczym nie rozni poza cena
apokalopa Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Wezmę tego 2.0 za 1240, ale musze sie dowiedziec - myslisz, ze dogadam sie z nimi, zeby za pobraniem wyslali ? Troche sie boje, bo konto w miare nowe, a juz kiedys mnie oszukali za 1000 zl na allegro i do dzis kasy nie odzyskalem :/
makog Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Dalem Ci w linkach na ich strone, pisalem ze maja sklep stacjonarny, ktory znam bo to w mojej miejscowosci jest. Tam wlasnie kiedys zakupilem Rometa dla corki. Nie widze aby mieli choc jeden negatyw na allegro
apokalopa Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Własnie klikałem kup teraz i patrzę, że cena wzrosła do 1340. Dosłownie kilka sekund mnie dzieliło.
platek71 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Witam, kurcze,, w dobrych cenach ten Kands, jak na wyposażenie. Stoję przed podobnym dylematem i mam pytanie - słyszał ktoś o firmie CTM? Planuje kupić http://www.ctm.sk/model/cross/bora-1-0/, sprzętowo wygląda gorzej niż ten Kands, ale jest droższy (utargowałem do 1400 PLN). Jest sens płacić za markę, która funkcjonuje od 1999 roku, bo jak czytam temat chociażby o Lazaro, to widzę, że w sumie nie ma większej różnicy, czy to CTM, czy Wheeler, a liczą się części, z jakich jest skręcany...
makog Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Własnie klikałem kup teraz i patrzę, że cena wzrosła do 1340. Dosłownie kilka sekund mnie dzieliło. To jak w koncu, kupiles ten rowerek, czy nie ??
apokalopa Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 To jak w koncu, kupiles ten rowerek, czy nie ?? Nie kupiłem jeszcze, jutro rano zadzwonię i spytam o tą nagła podwyżkę o 100zł i spróbuje coś wynegocjować A co do kolegi wyżej, ja o CTM nic nie słyszałem, jedynie o KTM ten rowerek co podałeś, to na wolnobiegu Za tą cenę dostaniesz Orkana 2.0 2013 a taniej 2012 na kasecie, osprzęt podobny
platek71 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Kurcze, dzięki, przeoczyłem, że to wolnobieg :-), bo zielony jestem w temacie rowerów, jak trawa na stadionie. A czytałeś coś o marce Wheeler? Mam na oku coś takiego - http://www.wheeler.pl/cross-62-0.
apokalopa Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Kurcze, dzięki, przeoczyłem, że to wolnobieg :-), bo zielony jestem w temacie rowerów, jak trawa na stadionie. A czytałeś coś o marce Wheeler? Mam na oku coś takiego - http://www.wheeler.pl/cross-62-0. Słyszałem, ale jesli chodzi o ten model, to szczerze mówiąc za 1600zł dostaniesz lepszy rower. ogarnij meride crossway 40v, jak dołozysz 100zł, to na allegro masz meridę crossway 100v - super rower za tą cenę, jeździłem nim i ma jakąs tam technologię wykonania ramy specjalną. Romet Orkan 2.0/3.0 (sam kupuję), kross evado 2 lub 3, a jeśli nie zalezy Ci na markowym znaczku, to polecany jest Lazaro integral V3 lub Kands maestro Oba ostatnie rowery są tanie, a za rowery krossa lub innych drozszych marek z tym osprzętem zapłaciłbyś 2000-2500zł. jeśli masz do wydania 2000zł, to jednak poszukałbym czegoś z shimano deore
Tadeus Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Planuje kupić http://www.ctm.sk/model/cross/bora-1-0/, Jest w wierszu "wolnobieg", ale wszystko wskazuje na to, że jest to kaseta. Tu po prostu tak nazwali sobie zbiorczo ten typ osprzętu
platek71 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Generalnie chciałem się właśnie zmieścić w Twoim przedziale, czyli do 1500, maks 1600 PLN... Myślałem też o felcie qx70 - całość na alivio, ale manetki słabsze, znalazłem za 1599 - http://allegro.pl/rower-crossowy-felt-qx70-2012-roz-52cm-13-68kg-i3216026588.html. Właśnie oglądam te Meridy... Evado 2.0 też wygląda nieźle. Polski Kross daje radę? Jest w wierszu "wolnobieg", ale wszystko wskazuje na to, że jest to kaseta. Tu po prostu tak nazwali sobie zbiorczo ten typ osprzętu Dzięki, poszukałem w sieci i faktycznie jest to kaseta. Ale kolega pisze, że osprzęt w tym CTM'ie taki sobie...
apokalopa Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 No bo jest średni, firma też nie jest dość popularna i jeśli miałbym kupować rower, którego producent nie jest 'super znany', to wziąłbym kandsa maestro, od lazaro integrala v3 różni się bodajże tylko blokowanym amorkiem z przodu, a w crossie to dobra rzecz wg mnie. W tym kandsie masz lepszy sprzęt, a i opinie bardzo dobre są i jest sporo tańszy. Aczkolwiek niech ktoś obeznany (Tadeus) się wypowie, ja stawiam dopiero pierwsze kroki w rowerowym świecie i moja wiedzia jest czysto teoretyczna. Meride crossway 100v polecam, bo na niej jeżdziłem i sam chciałbym mieć taki rower, niestety 1700zł to dla mnie za dużo. Niby 100zł więcej, niż zapłacić mogę, ale tak zwiększając o 100zł można dojść do roweru za 3000zł i i tak okaże się, że za 3100 jest lepszy ;p
platek71 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Ok, dzięki za rady. Co do dokładania po stówce - dokładnie, na tej zasadzie można dokładać i dokładać. Oglądam tego Kands'a, ale to Evado 2:0 jest też naprawdę niezłe i jednak kusi, żeby tą stówkę dołożyć...:/
apokalopa Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Tak, tak i droższy, ale kusi... Ma hamulce tarczowe, ale obawiam się, że to jakaś nisko budżetowa wersja, no ale są i na bank dużo lepsze od zwykłych szczęk
platek71 Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Ok, znalazłem taniej Evado, za 1459 plus przesyłka i czekam na info, czy znajdzie się mój rozmiar. Nie wspomniałem też, że tego Wheelera - http://www.wheeler.pl/cross-62-0 też utargowałem do 1400 z przesyłką, więc, jak nie Evado, to chyba on, nie będę dokładał tak po stówce, czy 200, masz rację z tym dokładaniem .
apokalopa Napisano 8 Maja 2013 Autor Napisano 8 Maja 2013 Ok, znalazłem taniej Evado, za 1459 plus przesyłka i czekam na info, czy znajdzie się mój rozmiar. Nie wspomniałem też, że tego Wheelera - http://www.wheeler.pl/cross-62-0 też utargowałem do 1400 z przesyłką, więc, jak nie Evado, to chyba on, nie będę dokładał tak po stówce, czy 200, masz rację z tym dokładaniem . I jak, zamówiłeś coś ? 1450 za tego Evado to spoko cena, jeśli masz w tej cenie już wysyłke, to fajnie Ja dziś zamówiłem Rometa Orkana 2.0 2013 z tego sklepu CTS za 1300zł utargowałem poza allegro (+ niestety 60zł wysyłka pobraniowa) Dziś już dostałem nr listu przewozowego, jutro przyjedzie po niego kurier i przy dobrych wiatrach (od nich do Wrocka jest 150km), będzie na piątek u mnie Zdam relację po tygodniu i miesiącu użytkowania, bo myślę, że w przyszłości trochę ludzi będzie szukało opinii na temat tego modelu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.