Skocz do zawartości

[Kontuzja] Silne bóle w okolicach podkolanowych.

garret9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w tym roku wskoczyłem na rower szosowy, dotąd trenowałem tylko MTB, przejechałem od Kwietnia jakieś 400km i od pewnego czasu mam pewien kłopot. Kontuzja, choć nie do końca.

Nie do końca, gdyż nie jest to na tyle uciążliwe na codzień jak poważniejsze problemy czy zespoły urazowe. Ale mam kłopot z lewą nogą, a dokładniej z okolicą podkolanową, od pewnego czasu czuje dość intensywne palenie w tamtym rejonie, Tylko lewa noga o dziwo... Nie wiem z czego to wynika, raz jest lepiej raz gorzej, rozciąganie nie pomaga. Absurdalnie pomógł ostatnio start na 10km, gdzie po 7dniach przerwy na rowerze dość intensywnie "oddziaływałem" na kończyny.

Czy ktoś spotkał się z takimi problemami? więzadła, rzepka, mięśnie przedniej części ud i podudzi w porządku, ale pod lewym kolanem jest źle, ból czasem schodzi na mięsień dwugłowy. Podejrzewam: źle ustawioną wysokość siodła (ale prawa noga nie ma takich problemów ani trochę) lub obuwie/bloki/pedały... jakieś pomysły?

pozdr

• 3 tygodnie później...

A boli Cię tylko na rowerze, czy np podczas wyprostu nogi. Spróbuj wyprostować nogę na maxa stojąc na niej i na maxa napiąć mięśnie. Jak boli, to masz kolano skoczka najprawdopodobniej i polecam falę uderzeniową jako kurację - boli jak cholera, ale dwa tyg i po sprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...