Kolumb Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Trochę nie trzymają się kupy te przeliczenia ile kosztuje kg roweru :lol: Nie wziąłeś pod uwagę, że części rowerowe im lżejsze tym droższe. Kilogram makrokesza wyjdzie całkiem tanio :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartheck Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Róznica ceny jest dosyć spora miedzy deore(75zł) a alivio(45zł) U mnie w rowerowym Deore kosztuje 140zł a Alivio chyba koło 50 no chyba, że mam zwidy na oczach i źle przeczytałem - jak pojadę to sprawdzę, dzisiaj tam wstąpie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 na allegro alivio 2006 84 PLN, deore 2006 85 PLN ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartheck Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 coś to podejrzane - takie same ceny :] ja się dziś przejde do rowerowego i zobacze. A może modele 2006 są bardzo podobne i mają te same ceny. Daj linki do obu sprzętów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkanian Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Pisałem w Ps. że późno było i szybko sprawdzałem i pewnie to co widizałem na allegro to były używane. Ale 140zł za deore to już przegięcie. Spokojnie poniżej stówki mozna dostać, widziałem na allegro-nowe. A po ile Alivio nowe chodzi to nie wiem. Ale zaraz zobacze... Po 85zł :eek: Co to za ceny?! A deore 2005 89zł Róznica 4zł, no nieźle. Zobacze dalej... tera widze allivio po 75zł. Jakby sie dobrze poszukało to pewnie koło 50zł jak piszesz Bartheck sie kupi. Niektóre ceny są wyssane z palca. Już sam nie wiem jaka jest różnica cenowa miedzy deore a alivio. A na allegro to tak: Tu nówka deore za 75zł http://www.allegro.pl/item101067222_przerz..._gwarancja.html Tutaj ta uzywka alivio za 45zł http://www.allegro.pl/item101394324_przerz..._8_rzedowa.html A nowe alivio na allegro chodzi po 75zł. Gdzie tu logika? Deore i alivio (nowe) kosztują tyla samo, co wybierzesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 ALIVIO 2006 DEORE 2006 (1) DEORE 2006 (2) Tu nówka deore za 75zł http://www.allegro.pl/item101067222_przerz..._gwarancja.html Tutaj ta uzywka alivio za 45zł http://www.allegro.pl/item101394324_przerz..._8_rzedowa.html deore to model 2005. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolumb Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item101874638_shiman...ed_zobacz_.html Deore nawet za 68 jest A Alivio teraz jakoś nie ma tanio na Allegro. Jeszcze niedawno po 55 zł były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templariusz Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 juz wole dolozyc 25 zl i kupic na allegro LX'a 2005 za 100 zl - byly calkiem niedawno.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 rowniez 2005. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolumb Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 i co z tego, że 2005? Wcale nie jest takie pewne, że 2006 będzie lepsze, a nawet jeśli będzie to raczej niewiele. A droższe jest sporo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templariusz Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 jeden sprzedawca mi powiedzial, ze shimano w tym roku poszlo ostro w dol z cenami , alivio z tego roku kosztowalo mniej niz z ubieglego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 i co z tego, że 2005? Wcale nie jest takie pewne, że 2006 będzie lepsze, a nawet jeśli będzie to raczej niewiele. A droższe jest sporo... deore 2006 ma piwoty pokryte fluorem i uszczelniane slizgi koleczek (wg. info z aukcji, nie mam czasu teraz patrzec na strone producenta). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartheck Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Słuchajcie, nie wierzę własnym oczom w dosłownym tego zdania znaczeniu Alivio u mnie są dwie po 80 i 90zł a Deore zwykła jest za 145zł !!! a LX za 175 !!!!!! nie wiem co o tym sądzić. Nie pytałem o nic gościa bo się spieszyłem chyba przegięcie CIĘŻKIE aha i jechałem dziś Giantem na Alivio [w swoim mam SIS] - nie wiem co to powoduje ale u mnie jak kręce pedałami w tył to szumi jak pieron a tym Giancie NIC nie słychać. Biegi wskakują płynnie i szybciutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Słuchajcie, nie wierzę własnym oczom w dosłownym tego zdania znaczeniu Alivio u mnie są dwie po 80 i 90zł a Deore zwykła jest za 145zł !!! a LX za 175 !!!!!! nie wiem co o tym sądzić. Nie pytałem o nic gościa bo się spieszyłem chyba przegięcie CIĘŻKIE aha i jechałem dziś Giantem na Alivio [w swoim mam SIS] - nie wiem co to powoduje ale u mnie jak kręce pedałami w tył to szumi jak pieron a tym Giancie NIC nie słychać. Biegi wskakują płynnie i szybciutko Czemu ty sie dziwisz... maraza robi swoje... Acha... No to jak ty sie jeszcze zastanawiasz czemu na SIS szumi, a na Alivio nie, to a wiecej pytan nie mam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Słuchajcie, nie wierzę własnym oczom w dosłownym tego zdania znaczeniu blink.gif Alivio u mnie są dwie po 80 i 90zł a Deore zwykła jest za 145zł !!! a LX za 175 !!!!!! nie wiem co o tym sądzić. Nie pytałem o nic gościa bo się spieszyłem Jak w wielu badziewnych sklepach ceny sprzed 2 lat mniej więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartheck Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Acha... No to jak ty sie jeszcze zastanawiasz czemu na SIS szumi, a na Alivio nie, to a wiecej pytan nie mam!!! Przepraszam Cie bardzo ale ja się nie znam za bardzo na sprzęcie. A Deore i Alivio porównuje tu bo jedną ma PAnic a drugą Sign DS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celciusz Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Z doświadczenia kumpli i mojego wiem, że róznice są minimalne i chodzi, by z każdej grupy dochodowej ściągnąć jak najwiecej kasy Czyli ci co mogą dać 150 zł za tył - biorą modele tańsze, ci co moga dać 400 zł - dają wiecej, w poczuciu, że mają dużo lepszy sprzęt W końcu, jeśli opony rowerowe, czy nawet klocki ham. mają czasem te same ceny jak częsci samochodowe - to łatwo odpowiedzieć sobie na pytanie, że ktoś tu nas robi w konia Zresztą na zdrowy rozum, rower jest około 100 razy lżejszy od samochodu, wcale nie ma super techniki na sobie w porównaniu do samochodów, rowerów też jest sprzedawanych wiecej - nie ma wiec mowy, że jest dobrem rzadkim (nie powinien być wiec extra dogi). Więc na zrowu rozum, powinien być około 100 razy tańszy, no powiedzmy z 50 A ile jest? tani rower - 1 tys zł - tani sprawny samochód (używany) 10 tys. zł = tylko 10 razy tańszy średni rower - 5 tys. zł - nowy tani samochód 30 tys. = tylko 6 razy drogi rower - 15 tys. - drogi samochód = 150 tys. = tylko 10 razy Więc generalnie 1 kg roweru jest 10 razy droższy, niż 1 kg samochodu. To dlatego wiele częsi rowerowych ma często cene zbliżoną do częsci samochodowych - co wg. mnie zakrawa o absurd :twisted: ja bym sie nie zgodzil z toba gdzie porownanie roweru za 1000 z samochodem za 10000 jest jeszcze w miare trafne to poruwnywanie roweru za 1500 czyli juz zawodniczego sprzetu z autem za 150000 calkiem nie trafne za ta cene dostajemy auto dla zwyklych zjadaczy chleba kjlasy mercedes ,bmw ktore z autem zawodniczym nie maja nic wspolnego w tym przypadku lepszym porownaniem roweru za taka cene jest raczej porownanie z autem zawodniczym czyli cos klasy wrc czylii co by nie gadac jakies 1000000 ale dolarow czyli juz przy takiej proporcji ceny wychodzi to calkiem inaczej prawda.oczywiscie to tylko moje przemyslenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.