s2power Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 darecky, znasz cos lepszego/lzejszego za te pieniadze? Poza tym, mozna taki amortyzator kupic za mniej niz 4 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darecky Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 na na wyprz. u polskiego dystrybutora SS jest po 1,5k a twinS za 2,5 lecz z wagą oba mają podobnie. Ten drugi dodatkowo ma wstawki zielone od meridy. Ja kupuję xrc singleshota, bo tańszy. 1250g. będę mieć 450 g zysku + jakieś zmiany w kołach. Przecinakiem AM nie jestem, amatorem grawitacji też, nie więc luzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Mozesz polowac na Lefty carbon. Sam amortyzator wazy tyle co DT, tylko do tego rura sterowa, mostek, piasta. Sam amortyzator na pewno bedzie lepszy. Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luminox Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Na tej stronie http://www.dtswiss.com/Forks/XRC-100 piszą o xrc jako o race i ona jest single shot i z wagą 1250g. Polski dystrybutor ma wersję single i twin ale żadna nie opisana jest jako race? Która jest która? 5 kafli za amorka o wadze 1170 ok - to jeszcze raz ;link ktory podajesz to gabel XRC ....BEZ RACE, i ten faktycznie tyle wazy bo ma rore sterowa i korone gabla z alu,....moj jest Race czyli ma rore sterowa i korone gabla z karbonu i dlatego jego waga jest jaka jest....co do dystr masz racje ze maja obie bez Race bo jest za drogi. ...."durnykot",na to co tu piszesz cyt; "Brak regulacji wolnej kompresji i mozliwosci obniżenia amorka. o ile to pierwsze jest w miarę przydatne ( choć niezbyt często) o tyle ta druga funkcja będzie raczej sporadycznie wykorzystywana. TS nie należy do bezawaryjnych systemów- zapadanie się po obniżeniu, brak powrotu po obniżeniu..."-powiem tobie tak; ta pierwsza fukcja jest dosc przydatna bo wlasnie dzieki niej zyskujemy to ze widelec nie jest taki bardzo twardy podczas pracy i bardziej przypomina Foxa jak typowego DT....druga to obnizenie....hmmm - powiem Ci tak: ja osobiscie jezdze duzo po plaskim i twardym i mimo wszystko 80% jazdy mam opuszczony widelec, bo jest inna pozycja...nazwijmy to bardziej bojowo i jak dla mnie lepiej mi sie dogina na przod...ALE -wiedelec jest opuszczony lecz nie zablokowy!!! (bo mozesz tak i tak) i nigdy nie zdazylo mi sie by byly jakies problemy.... Jasne ze masz racje piszac ze TS nie jest bezawaryjny,ja sam kiedy go kupowalem rok temu mialem obawy jak to bedzie....ale - tak juz wczesniej pisalem rozmawialem z DTSwiss i z Serwice w Poznaniu a konkretnie z czlowiekiem ktory jest odpowiedzialny tylko za widelce i odpow byla jednakowa....na 20 szt,TS ktore serwisuja w miesiacu (bo dostaja je do serwisu z polowy Europy), jest 1-2 z opisanym przez Ciebie problemem i to czasami wynika nie do konca z wady konstrukcyjnej a z tego ze ludzie sa przyzwyczajeni ze zaklada i od zera zapierd...na maksa a widelec chula po 1km tak samo jak 10000km....no i niby tak powinno byc ale,,,Dt jest poprostu troche inny.Co do Single natomiast to mi go zdecydowanie odradzono...na zasadzie "nie pakuj sie w to,jesli finanse pozwola to tylko TS , a jak nie to poczekac i dozbierac"!!! Powtorze jeszcze raz ; ten gabel potrzebuje troche czasu na to by plynnie zaczal pracowac wedlog mej oceny jak rowniez to co czytalem wczesniej na wszystkich niemiecko jezycznych forach to wychodzi tak pomiedzy 600-800 km....i po tym czasie jest naprawde cacy!!! ja osobiscie nie chce nic innego. Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Luminox, oczywiście,że opisane przeze mnie problemy TSa nie są regułą. Regulacja wolnej kompresji jest przydatna,ale nie jest wykorzystywana aż tak często- aczkolwiek rzecz przydatna w bardziej nierównym terenie. Prywatnie wolałbym mieć wpływ na szybką kompresję. Dla mnie funkcja obniżenia jest przydatna tylko przy stromych podjazdach. Zaznaczam jednak,ze każdy ma własne preferencje i każdy inaczej korzysta ze sprzętu. Odnośnie docierania- pełna zgoda. Faktem jest ,że lepiej kupić TSa niż SSa- wszka czasami lepiej miec więcej niz mniej za tą samą kwotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luminox Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 ....hahahhaaa, no z ta sama kwota to moze byc ciezko ale....te 250-300eu roznicy to mozna przebolec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Kto na Slasku pomyka na takim "Race" bym mogl się przekonać jak się jeździ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.