FilipEcki Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Witam Mam okazję wybierać między Feltem Virtue TAKI a Trekiem Fuel TAKI. Tu moje pytanie. Która rama wytrzyma więcej? Ważę 65kg. Teraz mam Yukona FX i to co wytrzymuje w zupełności wystarcza, ale skoku brakuje. Tylko pytanie, w razie gdybym odważył się na więcej, która rama będzie wytrzymalsza? Fuel bardziej mi się podoba, ale za to Felt ma takie wychwalane zawieszenie. Osprzęt podobny, cena ta sama, więc nie ma co wydziwiać.
szliri Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Maja podobną budowę więc ciężko powiedzieć, ale raczej przy 65kg nie martwił bym się aspektem wytrzymałości.
FilipEcki Napisano 6 Maja 2013 Autor Napisano 6 Maja 2013 Skoro tak mówisz to pewnie wiesz Ja mam niestety urojenie na punkcie pękających ram pomimo że nigdy nie miałem przypadku peknięcia/złamania. To teraz inne pytania. Jaki amor można wpakować do Felta czy Treka? Podejdą 140 bez problemu? Większego nie przewiduję bo i nie ma po co. I które zawieszenie ma lepsze właściwości jezdne na prostym asfalcie?
FilipEcki Napisano 6 Maja 2013 Autor Napisano 6 Maja 2013 Ok, dzięki. A ktoś może się wypowiedzieć o zawieszeniach?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.