Skocz do zawartości
  • 0

Santa Cruz Blur LTc (2012)

kzielu

Pytanie

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dorzucony KS Lev o skoku 100mm...

attachicon.gifphoto(1).JPG

Nie do końca wiem czy tu pisać czy komentarze w garażu, ale....

Kilka istotnych zmian - napęd wymieniony na XT 2x10 - korba FD-M785 175 mm, 40-28, tylna przerzutka Shadow Plus RD-M786, manetki XT, kaseta XT 11-36 i przednia przerzutka FD-M 786.

Próbowałem użyć poprzedniej przerzutki SLX (3x9) i generalnie dało się ją zmusić do działania ale ponieważ mocowanie jest direct mount, nie dało się jej ustawić w odpowiedniej odległości od zębatki.

Oprócz tego kierownica Easton EC-70XC Low Riser + pierdoły w rodzaju gripów ODI.

Wcześniej zmieniłem sztyce Thomsona na dropper post KS Lev - który póki co sprawuje się znakomicie. Absolutnie najlepszy zakup do trailbike'a jaki można zrobić - jeżeli ktoś nie ma (dropper post w ogóle - niekoniecznie KS Lev).

Dzisiaj pierwsza jazda na nowym napędzie - 100% singletrack z dość stromymi zjazdami i podjazdami. Napęd rewelacja - zmiany biegów bardzo szybkie, łańcuch na zjazdach praktycznie niesłyszalny dzięki sprzegięłku w przerzutce, super krótkie skoki dźwigni manetek no i 2x10 rządzi moim skromnym zdaniem w porównaniu do 3x9.

SLX nie był zły, ale różnica w stosunku do XT jest gigantyczna - może nowy SLX 2x10 jest trochę bliżej. Zdjęty osprzęt pójdzie do czekającej w piwnicy ramy Chameleon, kupionej jak Blur na wyprzedaży w SC ($350) :) ale to raczej osobny wątek jak go zacznę składać..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...