Skocz do zawartości
  • 0

ocena roweru

Gość xve4

Pytanie

Gość xve4
Napisano

Witam,

znalazłem taką ciekawą ofertę roweru - OD RAZU PODKREŚLAM ŻE NIE BĘDE NIM JEŹDZIŁ TAM GDZIE JEST JEGO PRZEZNACZENIE(DH) :)- mam go zamiar trochę przerobić to jest lista :

1- zmienić kasete ( chyba że ja źle widzę i jest tam wolnobieg )

2- załozyć hamulce :D ale doradźcie mi jakie czy v- czy tarczówki

3-zmienić siodełko

4-wymienić korbę na (ziemską) -- znaczy jak się bedzie dało i opłacało :)

no i tyle ale przejdę do rzeczy a mianowicie chodzi mi o to co to jest to co jest na ostatnim zdjęciu zamiast korby(zwykłej)

Ja niestety nie specjalizuję się w tego typu rowerach i wygląda mi to jak wynalazek z kosmosu xD

Tu macie linka do całego ogłoszenia i reszty zdjęć :

http://tablica.pl/oferta/rower-stonebrakeer-jak-nowy-ID21gFz.html#36846ff922;r:17;s: 

Ma to być rower taki no ,,turystyczny" (mtb-góral) krótko mówiąc nie do DH.

Z góry wielkie dzięki :D

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A więc tak. To nie jest rower do DH, tylko do dirtu ;) A nawet żeby nadawał się do dirtu trzeba by było zainwestować trochę w części. W aukcji jest napisane "szosowo-turystyczny". Ten wynalazek z kosmosu to jest napinacz i prowadnica łańcucha. Jak się skacze to łańcuch lata jak głupi i często nie trafiałby na tryb, dlatego ktoś mądry wymyślił prowadnice i do tego napinacz.

Jeśli chodzi o części to tylne tryby zdają się być kasetą.

Jeśli chodzi o hamulce to bedą to v-ki. Tarczówki byłyby lepsze, ale nie ma jak ich zamocować. Z tyłu na ramie jest tylko miejsce na zamocowanie zacisku, piasta w kole nie ma miejsca na tarcze. Z przodu natomiast na amorku są tylko pivoty pod v-ki.

Można zrobić jeszcze inaczej. Powiedz jaki budżet chcesz przeznaczyć na rower i może poszukamy czegoś lepszego w podobnej cenie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...