Skocz do zawartości
  • 0

Meride Crossway 5-V

Gość viper9415

Pytanie

Gość viper9415
Napisano

Witam, poszukuję roweru na lato. Jazda wyłącznie po asfalcie/chodniku, więc padł wybór na rower crossowy (szosowy już mam, a po niektórych chodnikach ciężko na nim wytrzymać ;> ). Budżet jest mocno ograniczony, około 850 zł. Rowerem będę pokonywał niedługie trasy, większość po kilka kilometrów, ale czasem nawet kilka razy dziennie. Mój wybór padł na Meride Crossway 5-V z 2012 roku za 900 zł. Jak na ten rower za taką cenę jego tourney'e chyba można wybaczyć?

I tutaj padają moje dwa pytania - czy ta Merida jest dobrym wyborem? Czy znajdę coś lepszego w tej cenie?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość viper9415
Napisano

Odświeżam, temat dla mnie bardzo ważny.

Napisano

Witam, poszukuję roweru na lato. Jazda wyłącznie po asfalcie/chodniku, więc padł wybór na rower crossowy (szosowy już mam, a po niektórych chodnikach ciężko na nim wytrzymać ;> ). Budżet jest mocno ograniczony, około 850 zł. Rowerem będę pokonywał niedługie trasy, większość po kilka kilometrów, ale czasem nawet kilka razy dziennie. Mój wybór padł na Meride Crossway 5-V z 2012 roku za 900 zł. Jak na ten rower za taką cenę jego tourney'e chyba można wybaczyć?

I tutaj padają moje dwa pytania - czy ta Merida jest dobrym wyborem? Czy znajdę coś lepszego w tej cenie?

cześć, ja mam Crossway 5 z 2008 roku, nie jest pierwszej młodości ale radzi sobie bardzo dobrze, jego główną bolączką była wspomniana przez Ciebie przerzutka :( wyminiłem na shimano Deore i jest super, amortyzator pracuje jak nowy i idealnie wybiera nierówności itd. Z rowerem nic się poważnego nie dzieje, wymianiałem jeszcze jedynie części eksploatacyjne ( wolnobieg, klocki :)  Użytkuję go podobnie jak Ty opisałeś ( w ruchu miejskim,czasami jakieś dłuższe wypadny ) , więc śmiało mogę go polecić, mimo, że nie miałem styczności z generacją opisaną przez Ciebie. na pewno jest dużo lepsza :)

Gość viper9415
Napisano

Chcąc zrobić porządek z zakładkami na przeglądarce trafiłem tu i jednak ktoś się odezwał :woot:

Trochę za późno (a może to i lepiej) napisane, bo udało mi się upolować niewiele używaną Crossway 20-v za tę samą cenę :thumbsup:

Zdecydowałem się mimo wszystko nie pchać w 5-v i zaczynać od wymiany połowy napędu. Także temat do zamknięcia, dziękuję OlesMerida za jakikolwiek odzew, mimo że się nim nie sugerowałem :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...