Gość gmx Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Prośba o radę które z w/w butów wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 5 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Jedne i drugie to dobre buty, moja uwaga jest taka że spece są obszerniejsze w przedniej części buta (chyba jak wszystkie amerykańskie buty) mavic to raczej bardziej włoski krój, moim zdaniem lepiej przylegają do stopy, podobnie jak sidi ale za to mają mniej sztywną podeszwę od speców. Spec w środku ma mało gąbeczek, jak już to pokryte delikatną skórką, jest dosyć twardy, z zewnątrz jest lakierowany, więc nie nasiąka prawie wcale wodą, oryginalne wkładki są dobrej jakości dosyć miękkie ale nie tak jak mavic, natomiast system boa trzeba co jakiś czas przeczyścić i nasmarować bo popiskuje jak dostanie syfu, natomiast są łatwiejsze do utrzymania w ogólnej czystości. Mavic jest w środku dosyć mięciutki, po wsadzeniu w niego stopy mamy uczucie większego komfortu i otulenia stopy, natomiast nie koniecznie się to przekłada na jazdę bo wtedy praktycznie tego nie czuć, mi czasem nawet to przeszkadzało, wychodzi podobnie jak spec w kwestii komfortu jazdy, podeszwa moim zdaniem jest mniej sztywna od speca ale wciąż prezentuje bardzo wysoki poziom, górna część buta również minimalnie mniej sztywna, mimo to również prezentują tu wysoki poziom, niestety jest to but który potrafi dosyć mocno nasiąknąć wodą i łatwo się brudzi, siateczki potem trudno doprać z błota, tu minus bo jednak to buty w teren, powinny być bardziej praktyczne w tej kwestii - no chyba że weźmiesz czarne to jest trochę lepiej. Rzepy trzymają bardzo dobrze chociaż żyłka ściska buta na bardziej "sztywno". *opinia o mavickach na podstawie użytkowania szosowych zxellium'ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Znalazłem jeszcze FIZIK UOMO M1. Wygladaja bardzo ciekawie. Jednak nie mogę nigdzie namierzyc sklepu, który ma je na stanie i ich rozmiarówki. Z tymi specami bardzo sie zastanawiam. Właśnie padły mi Spece Mtb Pro - już drugie w ciągu roku. W pierwszych rozwarstwiła sie podeszwa, w obecnych rozsypało sie gniazdo paska klamry - niestety część niweymienialna. Jka na buty za taka kasę to troche słabo. kiedys uzywałem przez kilka lat butów Northwave ( nie pamiętam modelu wiem tylko że miały podeszwę wzmacniana plytką z tytanu) i kiedy je sprzedawałem wyglądały i działaly jak nowe. Teraz niestety ciężko znaleźć buty trwale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 5 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 U mnie sidi zawsze miały opinię butów nie do zajechania, obecnie kupiłbym nowe dragony z pełną węglową podeszwą. Moje spece odpukać bez uwag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Wie ktoś coś na temat butów Fizika Uomo 1M? Gdzie je można kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Spytaj tu-- http://www.biketop.pl/index.php?p2154,buty-mtb-fizik-m1-uomo-czarne http://sklep-naszosie.pl/buty-mtb-fizik-m1-uomo-czarne-roz-43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Fizikow nigdzie nie ma i nikt nie wie czy i kiedy bedą. Kupiłem Mavic Fury w kolorze czarnym. Buty wykonane rewelacyjnie. Mega wygodne. I co jest wielkim ułatwieniem rozmiar możemy dobrać na podstawie butów Salomona ( w moim przypadku Speedcross ) - wszystko pasuje idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 7 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Gratulacje z tytułu udanego zakupu, oby służyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Mam taka cicha nadzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.