Skocz do zawartości

[Rama] Producent ram

irek120

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jeżeli ktoś  z Was zna dobrego producenta ram za rozsądne pieniądze prosiłbym o namiary do niego.

Z góry dziękuje!

Napisano

Dzieki za linka. Już widziałem tą stronkę wcześniej i niestety większość jest już nieaktualna;-(

Chodzi o custom? I podaj co według Ciebie oznacza "rozsądne" bo to bardzo szerokie pojęcie.

Tak chodzi mi o ramy do customów . Nie szukam ram po kilka tyś. za sztukę bo do tego typu rowerów nie są wymagane takie drogie ramy. Nikt customami nie będzie raczaj bawił się w downhill itp :teehee:  Rozmawiałem z paroma firmami i powiem Wam szczerze że jest bardzo duży rozpiętość cenowa. Niektóre firmy oferowały swoje wyroby po 450, 600 lub 850 zł.

Znalazłem tez w necie ramę za 299 zł (http://e-bmx.pl/opis/3056400/rama-cruiser-aluminiowa.html).

W związku powyższym pytanie nasuwa się samo.  Za jakie pieniądze może producent wykonać dobrą (dobrze dopasowaną, zespawaną i schludnie wygladającą) ramę?

Jeżeli znacie producenta który robi dobre ramy za rozsądne pieniądze to prosiłbym o namiary do niego.

Napisano

Niestety obecnie chyba nie ma już producentów którzy robią dobre ramy, bo dobre ramy nie maja nic wspólnego z 

"super" wyglądem jakie proponują nam producenci rowerów.Dobra rama nie będzie wyglądać tak jak się nam to oferuje "wydaje"

w tych wszystkich reklamach i maniach lekkości  :icon_confused:

Niestety czasami "trendy" nie znaczy dobrze :(

• Mod Team
Napisano

poczekaj, ale przytaczana rama przez Ciebie to może i robiona w małych ilościach i może nawet w Polsce ale z customem ma mało wspólnego, co najwyżej customować ją sobie możesz sprayem albo naklejkami :) chyba, że nie wszystko wynika z tego opisu.
Jeśli to mają być niskie kwoty to pozostaje Ci Mielec, tylko Mielec i aż Mielec :)
Sikorski, Rychtarski Orłowski czy nawet Kondej to zupełnie inna para kaloszy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pnowie troszkę odkopię temat.

Czy ktoś ostatnio próbował się kontaktować z Mielcem? Pisałem do nich zapytanie o ramę i kompletnie mnie olali, zero odpowiedzi.

• Mod Team
Napisano

Roonin, nie pisz- dzwoń. To często gęsto powtarzająca się wada/zmora polskich (i nie tylko) małych manufaktur- jest strona, ale nie aktualizowana latami (Mielec poprzednią miał ponad 5-7lat z tego co pamiętam), jest adres-ale cisza-nikt nie odpowiada. Teraz jeszcze czas gorący-jak wszędzie zamówień sporo, chłopaki tną, rżną i spawają a nie myślą grzebac w necie :)
Zadzwoń do nich.

Napisano

czołem panowie.

chciałem zapytać o producenta, który podpisuje swoje ramy marką "rosa".

czy ktoś słyszał może coś to jego ramach?

czy może ktoś jeździ na jego ramę i może powiedzieć czy jest z niej zadowolony i jak mu się ona sprawuje??

podobno są wykonane ze stalowych rurek "columbus" ale czy jakość tych ram dorównuje ich cenom?? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...