kos Napisano 2 Maja 2006 Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 witam. chce kupic sobie slicki, bo mam kilku kolegow szosowcow w okolicy i poniekad czasami sobie bym z nimi smignal jak blocko bedzie w laskach. interesują mnei tylko i wyłącznie(obecnie) slicki kenda kontender 1.0", które "chcą" ciśnienie rzedu 126PSI, co daje nam ok 8 atmosfer. i nie wiem czy moja obręcz zaaakceptuje taką oponkę z takim ciśnieniem. wiecie jak sprawdzić jakie obręcz wytrzymuje ciśnienie ? z tego co wiem mavic ma podane takie info na stronie, a strony rodi'ego sie nie doszukałem. pozdrawiam, kos : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verb Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 witam ja na swoich mavic'iach mam napisane: ------bar--psi 1"---7,7--113 2,3"-3,3--48 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Ja też zastanawiałem się jak te obręcze to wytrzymają i raczej kupuję kendy 1,25, na nich cisnienie optymalne 2,5-4,5atm, więc nie będzie nawet problemu z dopompowaniem w trasie (no i kosztują na allegro 25zl/szt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 poniekąd podoba mi sie ta opcja z kendą 1.25. ale ciągle jestem ciekaw czy ta obręcz wytrzyma 126psi czy nie ? @verb: co marka to marka : ) /tez bym chcial taki napis / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomlsv Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Miałem kiedyś obręcze Mavic'a szosowe i pompowałem na nich Michelin'ki do 10 atmosfer, obręcz nie sprawiała w tych warunkach żadnych problemów. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 wiecie jak sprawdzić jakie obręcz wytrzymuje ciśnienie ? z tego co wiem mavic ma podane takie info na stronie, a strony rodi'ego sie nie doszukałem. pozdrawiam, kos : ) Na harfa -harysonie były tabele model obręczy i max ciśnienie.Ale to było jak była ta stara strona jesli dobrze pamiętam to prawie wszystkie mavicy MTB miał max 4,7 atmosfer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 To zależy czy masz jedno komorowe czy 3,4 komorowe, bo te jedno wytrzymują do 4.5atm niezależnie od producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 odpowiacie mi o mavic'u a pytanie bylo o rodim tak.. teraz tylko jak sie dowiedziec czy to jest 3 lub 4 komorowa... bo 4.5 atm wcale mnie nie ratuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Może by napisać do sklepu gdzie je sprzedają może będą tam wiedzieli .W cykloturze są obręcze z Vulety ,ale akurat tego modelu nie ma , może będą wiedzieć spytać nie zawadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 pytalem w dwoch miejscach juz ; ) ( tj u sprzedawców opon, nie obręczy) na bikom.pl i u sprzedawcy "agusiafizia", obydwoje stwierdzili ze na pewno wytrzyma. spytalem jeszcez u bikesyl, czekam na odpowiedź, a i w cykloturze nie zaszkodzi dzieki bizon za podsunięcie , do cykloturu dawno nie zagladalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.