Lucek17 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Witam, Tylne koło w moim rowerze jest przesunięte w lewo względem widełek, czyli patrząc na tył roweru całe koło przesunięte jest o jakieś 5mm w lewo. Znalazłem kilka postów na forum jak to naprawić. Metody naprawy w/w dolegliwości wyglądają na dość skomplikowane (sprawdzenie zaplotu szprych, kombinacja z piastą etc.) a w moim wypadku poprawa czegoś co działa kończy się źle. Czy takie ustawienie koła w czymś szkodzi? Hamulce mam wyregulowane, przerzutki też chodzą poprawnie. Pozdrawiam
artex232 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Nie wiem czy zaszkodzi, ale to jest zły zaplot koła. Idź do rowerowego i niech Ci to zrobią za kilkanaście złotych. Sam tego raczej idealnie nie zrobisz bez centrownicy
pim Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Albo wadliwa rama, wsadzałeś inne koło ? Ps: wsadż koło odwrotnie, jezli to krzywa rama koło zawsze będzie przechylone w jedną stronę, jeżeli koło to raz w prawo raz w lewo.
KMtown Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Jeśli masz wolnobieg to może masz dystanse źle włożone i stąd to przesunięcie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.