Skocz do zawartości
  • 0

Rower Maxim MS 3.6 lub cos innego do 1400zl

Gość IvoclaR

Pytanie

Gość IvoclaR
Napisano

Witam

Planuje zakup roweru do jazdy w kazdym terenie(troche asfaltu a takze pola, sciezki w lesie itp). Bylem dzisiaj w sklepie rowerowym u siebie w malym miasteczku i sprzedawca polecil mi taki oto rower:

http://aventurasport.pl/pl/p/Maxim-MS-3.6/57

cena u niego w sklepie taka sama jak w sklepie internetowym to na plus, niestety nie znam sie na rowerach i osprzecie takze bardzo bym prosil o opinie i wszelkie uwagi. Przykladowow jesli warto dolozyc jeszcze 100zl lub 200 i wziac cos lepszego to bardzo prosze o wskazowki/namiary na jakis konkretny model. Dziekuje i pozdrawiam.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja uzytkuje maxima ms 3.6 od miesiaca i nie narzekam jak za pieniadze mocne oczkowane obrecze jak dla mnie rzecz wazna bo swoje waze osprzet wmiare dobry ja go polecam z czystym sercem ale wybur nalezy do ciebie

Napisano

Witam Wszystkich,

Chcialbym odswiezyc temat.

Zainteresowalem sie zakupem roweru 29er, ale z racji mojego trybu jazdy i ograniczonych srodkow finansowych, nie chce przeznaczac na rower wiecej niz 1500 PLN.

Mam 185 cm wzrostu, pewne doswiadczenia w jezdzie na 26" mtb - niezbyt dobre. Moja jazda moze byc okreslona smialo jako rekreacyjna, choc momentami ambitna, troszke szybsza. Robie stosunkowo duzo km, ale na rowerze szosowym, wiec jestem przyzwyczajony do wiekszych predkosci 28 calowych kol, latwiejszego rozpedzania itd. 

Dodam, ze rower bedzie uzytkowany tez na twardych nawierzchniach, jeden z wazniejszych powodow dla 29era., a tak poza tym lasy, polne szutrowe drogi itp.

Zdaje sobie sprawe, ze dla wielu osob tutaj to marketowy szit, ale poprosilbym o racjonalne opinie.

Chcialbym potraktowac ten rower takze jako baze do rozwoju, czyli systematycznie wymianiac osprzet na lepszy po zuzyciu podstawowego. Na plus przemawia jego polskie pochodzenie, przyzwoite obrecze/kola.

Co myslicie? 

Przepraszam za brak polskich znakow- angielska klawiatura. 

Pozdrawiam serdecznie. 

Napisano

Jesli ci chodzi o ten rower to za ta cene dla mnie jest bardzo dobry zrobilem na nim juz prawie 600 kilometrow a kupilem go ponad miesiac temu kola ma mocne bardzo znosza moja wage ponad 100 kg bez zadnego problemu zadnej centry a jezdze nim dosyc zwawo ja go moge polecic jak najbardziej ale wybur i tak nalezy do ciebie

I jeszcze jedno marketowy szit to na pewno niejest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...