lamprologus Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Hej Zdaję sobie sprawę z poziomu tego pytania, ale nurtuje mnie do czego służy każdy z tych otworków przy tylnym kole? Ktoś może wyjaśnić? Bajk to Kellys Scarpe '09 albo '10. Majkel
rkopec16 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 do hamulca tarczowego te 2 duże, te małe do błotnika, bagażnika
Chochol Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Kolega wyżej dobrze podpowiedział, a jak by Ci wpadło do głowy montaż tarczówki do tyłu, to piaste musisz wymienić
lamprologus Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Dzięki za rzeczową odpowiedź Oj, nie tylko piastę No bo jak wymienię piastę to pewnie też obręcze przy okazji. Jak obręcze to może szprychy na lepsze, jakieś czarne mi się podobają No i dętki bo już swoje przejechały. Mam klamkomanetki o takie: http://www.rowerowy.pl/img/produkty/klamkomanetki/_big/stm405_sre.jpg je też bym musiał zmienić. Bo heble mają przecież własne klamki. No i tak dalej Do tego wymiana przedniego amora, bo teraz jest XCM, no i z tego roweru to tylko rama i siodełko by mi zostało, ale fajnie mi się na nim jeździ. Jak myślicie, warto? Czasami jednak potrzebuje silniej przyhamować i zaczynam czuć, że V-ki to jednak nie są brzytwy. Poza tym, hydraulikami się lżej hamuje
bzyko Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Jeżeli masz wolne fundusze to pewnie że warto.
Schwefel Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Z tyłu nie warto bo byle v'ką zablokujesz koło. Na przód warto.
lamprologus Napisano 5 Maja 2013 Autor Napisano 5 Maja 2013 Dzięki za odp. A jak realnie ma się sprawa z połączeniem hydraulików z amortyzatorem tej "klasy"? Bo czytałem, że długo nie pociągnie? Why?
ktt9711 Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Xcm jest często w nowych rowerach z tarczami np. u mnie w a3. Powinien trochę pociągnąć, zresztą ten amor to nie jest szczyt techniki, więc bardzo szkoda nie będzie A chodzi tu zapewne o nabranie luzów. Przy tarczy 160 mm nie ma co się obawiać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.