Skocz do zawartości

[rama] dziwne otwory przy tylnym kole

lamprologus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej ;)

Zdaję sobie sprawę z poziomu tego pytania, ale nurtuje mnie do czego służy każdy z tych otworków przy tylnym kole? Ktoś może wyjaśnić? Bajk to Kellys Scarpe '09 albo '10. 

20130504568.jpg

Majkel

Napisano

Kolega wyżej dobrze podpowiedział, a jak by Ci wpadło do głowy montaż tarczówki do tyłu, to piaste musisz wymienić :)

Napisano

Dzięki za rzeczową odpowiedź ;)

Oj, nie tylko piastę :D No bo jak wymienię piastę to pewnie też obręcze przy okazji. Jak obręcze to może szprychy na lepsze, jakieś czarne mi się podobają :P No i dętki bo już swoje przejechały. Mam klamkomanetki o takie: http://www.rowerowy.pl/img/produkty/klamkomanetki/_big/stm405_sre.jpg je też bym musiał zmienić. Bo heble mają przecież własne klamki. No i tak dalej :) Do tego wymiana przedniego amora, bo teraz jest XCM, no i z tego roweru to tylko rama i siodełko by mi zostało, ale fajnie mi się na nim jeździ.

Jak myślicie, warto? Czasami jednak potrzebuje silniej przyhamować i zaczynam czuć, że V-ki to jednak nie są brzytwy. Poza tym, hydraulikami się lżej hamuje :) 

Napisano

Dzięki za odp.

A jak realnie ma się sprawa z połączeniem hydraulików z amortyzatorem tej "klasy"? Bo czytałem, że długo nie pociągnie? Why?

Napisano

Xcm jest często w nowych rowerach z tarczami np. u mnie w a3. Powinien trochę pociągnąć, zresztą ten amor to nie jest szczyt techniki, więc bardzo szkoda nie będzie :) A chodzi tu zapewne o nabranie luzów. Przy tarczy 160 mm nie ma co się obawiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...