Skocz do zawartości

[Narzędzia] Obcinak linek i pancerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy któryś z forumowiczów posiada lub miał styczność dokładnie z tym modelem ?

http://www.ceneo.pl/9143130 lub może zaproponować coś tak wielofunkcyjnego w przystępniej cenie, żeby nie zrujnowało kieszeni :)

Kwota do wydania myślę max 70-80zł. ponieważ będę używał go, tylko w domowym serwisowaniu, czyli raz na jakiś czas.

Napisano

Jak do domu i jak na jakiś czas to za 49,- kupisz kątówkę, zakładasz cienką tarczę i przecinasz jak w fabryce :) a i jeszcze możesz jej używać do wielu innych rzeczy...

Napisano

Pani w sklepie, w którym kupowałem pancerze mi je tym cięła. Szło jak przez masło. Co jest jednak chyba normalne dla tego typu dedykowanych narzędzi.

Ja mam niemarkowy odpowiednik za 36zł i też idzie jak przez masło - choć nie jestem w stanie powiedzieć nic na temat trwałości, no i nie jest wielofunkcyjny :)

Napisano

Chodzi o to, że nie zawsze można użyć takiej kątówki, bo niema dostępu do prądu albo otoczenie w którym pracujemy temu nie sprzyja.

Mieszkam w bloku i rower serwisuje w domu lub na balkonie :)

Wczoraj właśnie nie mogłem poskładać roweru do kupy, bo uruchomienie kątówki po 23 nie wchodziło w grę.

Jednak trochę hałasuje :002: a tak mógłbym spokojnie dalej pracować. I dziś rano ruszyć zamiast przycinać linki i pancerze  ;) 

Napisano

Mam dokładnie ten obcinak który autor podał na początku. Używam go jedynie w domu, uważam że jest bardzo dobry, obcina ładnie równo, wygodny. Wygląda na wytrzymały i raczej długo będzie pracował, z resztą w domu wiele się go nie używa. Nie pamiętam jedynie czy aż tyle za niego dałem (chociaż pewnie tak) ale jeśli masz możliwość to dobry wybór.

Napisano

katowka/diaxem  nie tniemy takich rzeczy, metal sie przegrzewa, ocynk w miejscu ciecia znika i o rdza szybko sie pojawia...

Napisano

Do posta powyżej dopowiem, że jak w środku jest teflonowy prowadnik, to się go stopi, a nie przetnie. Bezsensowne oszczędzenie kilku PLN, które może narobić więcej problemów niż korzyści.

Napisano

A jesteś pewny, że potrzebujesz specjalnego narzędzia do tego? Ja wszystkie swoje pancerze, zarówno przerzutkowy i hamulcowy, ciąłem kombinerkami i z żadnym nie miałem problemów. Jedynie trochę trudniej jest przy hamulcowym, ze względu na jego spiralną konstrukcję. Z kolei przerzutkowy może wymagać delikatnej korekty tymi samymi kombinerkami, ze względu na to, że delikatnie się zgniotą. Natomiast nie zauważyłem, żeby miało to jakiekolwiek negatywne efekty. W ten sam sposób postępowałem przy systemie uszczelnionym Gore (tutaj pancerz jest wyjątkowo twardy i ledwo ustąpił, co więcej w tym wypadku po raz pierwszy martwiłem się, że go zgniotę i coś będzie nie tak) i też działa wszystko bez problemowo.

Także lepiej tą kwotę przeznacz na dobre kombinerki, te się przydadzą wielokrotnie częściej:)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Obcinacz juz kupiony, takze temat do zamkniecia lub jako odpowiedz dla innych z podobnym dylematem :)

Dzieki za pomoc wszystkim.

Wysłane z mojego Milestone

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...