Skocz do zawartości

[do 1800zł] Czy Kross Level A4 to dobry wybór

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oooo! baardzo dziękuję za ten link! bo szukałam i nie natrafiłam na aż tak dobrą cenę :) jeżeli nie uda mi się dozbierać jeszcze trochę grosza, to chyba wezmę tego ;)

Napisano

jak będziesz w sklepie to przy okazji spróbuj dosiąść hexagona, tam kiera jest zdecydowanie bliżej :)

Fakt :)
I geometria jest bardziej turystyczna :)

Bo levele to "rasowe ściganty" :D :D

Napisano

Byłam i widziałam Hexagony, ale aż takiego turystycznego nie chcę ;) Czasami lubię wyskoczyć do lasu, a do tego wydaje mi się dużo lepszy Level ;) Pozostanę raczej przy "rasowych ścigantach" :):D

Napisano

Osprzęt między modelami 2012 oraz 2013 jest bardzo podobny, praktycznie nie zauważyłem żadnych znaczących zmian

Napisano

Na stronie Krossa można fajnie porównać :)
Przykładowo, tam są Shimano Acera M390. Nie są gorsze niż te Alivio z 2012? (mówię o F5)
I są całkiem inne hamulce

Napisano

Ten Level F5 jest świetny :) Też o takim marzę, ale jak nie wygram z 1000zł w totka to go niestety nie kupię :( on powinien kosztować z 2000 tys. max.. nie wiem skąd oni te ceny biorą :P Pewnie za rok będzie tyle kosztował..póki co trzeba szukać czy w innych sklepach internetowych nie jest odrobinę tańszy, a powinien :)

Napisano

Ja bym na Twoim miejscu spróbował zamówić z tego sklepu co podałem. Dajesz opcję kurier za pobraniem i czekasz. Być może celowo napisali, że nie ma 2012 rocznika, bo przecież można zarobić trochę więcej. Gdyby ich nie było to by je już dawno usunęli ze stronki. Próbuj, bo nic nie stracisz w razie czego :)

Napisano

Ja bym na Twoim miejscu spróbował zamówić z tego sklepu co podałem. Dajesz opcję kurier za pobraniem i czekasz. Być może celowo napisali, że nie ma 2012 rocznika, bo przecież można zarobić trochę więcej. Gdyby ich nie było to by je już dawno usunęli ze stronki. Próbuj, bo nic nie stracisz w razie czego :)

Dzwoniłam tam dwa razy, bo jeszcze się upewniał i powiedział, że nie mają... To co mam zrobić? 

Na marginesie, chyba dozbieram pieniędzy i będę mogła mieć F5, tylko prawdopodobnie z 2013 no bo tak jak piszę...

Ten Level F5 jest świetny :) Też o takim marzę, ale jak nie wygram z 1000zł w totka to go niestety nie kupię :( on powinien kosztować z 2000 tys. max.. nie wiem skąd oni te ceny biorą :P Pewnie za rok będzie tyle kosztował..póki co trzeba szukać czy w innych sklepach internetowych nie jest odrobinę tańszy, a powinien :)

Nie łam się! :D Właśnie dostałam maila z tego sklepu Biker, że F5 jest teraz w specjalnej cenie 2230zł, nie wiem czy się nie pomylił bo jest na stronie za bodajże 2700zł...

Napisano

A mam takie jedno pytanie :) Kupujesz gotówką czy raty? Bo jeśli gotówka to możesz śmiało negocjować nawet do tych 2200zł, tym bardziej, że te rowery pewnie jakoś szalenie szybko się nie sprzedają :)

Napisano

Gotówką. Jak dostanę odpowiedź, że naprawdę ten rower jest w takiej cenie (bo już kiedyś miałam podobną sytuację, koleś się pomylił) to właśnie chciałam coś "pobajerować", że miałam dokładnie odłożone na zeszłoroczny model coś tam coś tam, może mi to obniżą :D

Napisano

Negocjacje dobra rzecz. Ja kupując szosę, chciałem meride i miałem przeznaczone 2900zł. Okazało się w sklepach stacjonarnych, że nie mają i już mieć nie będą tego modelu akurat, więc koleś zaproponował mi ktm, w dodatku rocznik 2013 a merida miala byc 2012. Ktm mieli na miejscu, mogłem się przymierzyć, zapytać o coś itd. Nagle zobaczyłem, że cena to 3699zł, więc momentalnie mina mi zrzedła, a facet z tekstem do mnie że można zbić cenę do 2900 i dostanę licznik gratis do tego. Także, nie bój się pytać o niższą cenę bo można tylko zyskać. Przepraszam za offtopic ;)

Napisano

Oooo, to faktycznie nieźle :D Zobaczymy co dam radę utargować :)
Wracając, mógłby ktoś się dokładniej wypowiedzieć o różnicach w osprzęcie F5 z 2012 i 2013? 

Napisano

Trudno powiedzieć, bo ta strona jest powalona Krossa :D Co innego na zdjęciu i co innego w specyfikacji...

-F5 2012-

-Amor XCR

-Hamulce M446

-Z przodu Alivio

-Z tyłu Deore

-Manetki Alivio

I wszystko zgadza się ze zdjęciem.

-F5 2013-

Napiszę może tak:

według specyfikacji:

-Amor XCM

-Hamulce Avid Elixir 1

-Z przodu Acera

-Z tyłu Deore

-Manetki Acera

według zdjęcia

-Amor XCR

-Hamulce Shimano M446

Reszta się zgadza. Musisz dopytać ich o to co napisałem, żeby mieć pewność co do osprzętu :) Co do zmian to mam właśnie A4 z 2013, w którym jest przednia przerzutka Acera zamiast Alivio i manetki Acera zamiast Alivio, ale nie zauważam braków w ich precyzji. W A4 oszczędność odbiła się na lepszych hamulcach Hayes Dyno Sport. Jeśli amor w obydwu F5 to XCR, to różnica w zasadzie polega na tym samym co napisałem o A4, czyli oszczędność na manetkach i przedniej przerzutce, ale za to masz Elixiry 1. :) Jak czegoś nie zrozumiałaś to śmiało pytaj :)

Edit: PRZYPOMNIAŁO MI SIĘ, ŻE DZISIAJ BYŁEM PO DĘTKĘ W ROWEROWYM I STAŁ F5 2013 WŁAŚNIE Z XCR'EM.

Napisano

Po tygodniu czytania bez przerwy o rowerach, już mniej więcej zaczynam czaić :D A to ciekawe... No to chyba bardziej zaufam zdjęciu, tym bardziej, skoro mówisz, że widziałeś na żywo ;) Czyli dobrze zrozumiałam, że hamulce w 2013 są lepsze niż w 2012? 

Napisano

Są lepsze. Spotkałem się z opinią użytkownika, który posiada Elixiry 1 i Shimano XT czyli 3 klasy wyżej niż M446 i twierdzi, że moc Avidów jest porównywalna z XT :) Co nie zmienia faktu, że jednak są dość awaryjne :)

Ew. jeśli nie ma potrzeby to starguj F3 poniżej 2000zł i też to będzie dawało radę podczas rekreacyjno-sportowej jazdy :)

Napisano

Szczerze mówiąc wolę sobie odmówić parę rzeczy i sobie dołożyć do F5, bo już patrząc totalnie kobieco - bardziej podoba mi się z wyglądu  :wub: 

Napisano

Aaa no to pewnie, zapomniałem o tym aspekcie :) Jeszcze jutro dam Ci znać czy tam XCR siedzi, bo jadę prawdopodobnie jeszcze po łatki.

Napisano

O, byłabym niezmiernie wdzięczna! :) Z góry dziękuję ;)

w ogóle, na stronie Krossa w opisie roweru są XCR i nawet hamulce to Shimano a nie Elixiry  :blink: No a w specyfikacji całkiem coś innego.. Porażka. 

Napisano

w ogóle, na stronie Krossa w opisie roweru są XCR i nawet hamulce to Shimano a nie Elixiry :blink: No a w specyfikacji całkiem coś innego.. Porażka.

Szczerze mówiąc, zdziwił mnie ten chaos :D :D
A tak w ogóle to ja Cię podziwiam kobieto, że się jeszcze nie poddałaś, z tymi krossami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...