Skocz do zawartości

[przerzutka tyl] Alternatywa dla Avid rollamajig...

SpiderMAN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzis zmienialem linki i pancerze do przerzutek.

Siedzac wczesniej na kompie przelukalem allegro za Rollamajig, ale go nie znalazlem...

Tymczasem poczytalem sobie o nim opinie i ponoc nie jest najmadrzejsze odslanianie linki w tym miejscu, gdzie blota jest zazwyczaj najwiecej, bo zamiast poprawy pracy przerzutki nastapi tylko jej pogorszenie.

Pozedlem po rozum do glowy i wyciagnalem szkrzynke ze szpejami...

Wygrzebalem stara fajke alu od starych vBrakow mojej zony...

Pomierzylem, pokombinowalem i ja drastycznie ucialem, zagialem i voila!!! ;)

Wersja beta na razie... wyglada tak...

Nie ucinalem linki musze sprawdzic jak to bedzie dzialac :)

P5021109_S.jpg

http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/kellys/P5021109.JPG

Musze wyszperac u znajomego w sklepie lepsza stalowa fajke z nierdzewki, i te gumke co sie zazwyczaj daje na linke.

P5021110_S.jpg

http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/kellys/P5021110.JPG

Napisano

Według mnie da to bardzo niewiele, linka nadal będzie trzeć wewnątrz fajki, a patent avida właśnie polega na tym że tam tarcia nie ma, obraca się całe kółeczko na którym tylko leży linka.

Napisano

No u mnie nie ma takiego tarcia jak bylo przy calym pancerzu. Jest zauwazalnie mniejsze, przerzutka jakby plyniej zmienia biegi. Ocenie to pewnie bo jakiejs dluzszej trasie.

na razie bede pracowal nad v.2 ;)

Napisano

hm.. patent z fajka gdzies kiedys juz widzialem. Ale.. te kółko Avida nie jest po to żeby sie syf nie zbierał w pancerzyku ? Ja myslałem ze po to, a nie żeby zmniejszyc tarcie O_o. No ale nic.

Napisano

Ja mam w rowerze zdecydowanie dłuższy pancerz do tylnej przerzutki i moim zdaniem to jest dobre rozwiązanie, no chyba że komuś przeszkadza wizualnie duży okrąg z pancerza.

Pozdrawiam.

Napisano

Racja kółko jest do zmniejszenia tarcia tak przy okazji ja też mam fajke od tylnego V ale z innego powodu nie lubie jak sterczy mi kupe kabla i można zachaczyć -jak w poście wyżej

Napisano
Ja mam w rowerze zdecydowanie dłuższy pancerz do tylnej przerzutki i moim zdaniem to jest dobre rozwiązanie, no chyba że komuś przeszkadza wizualnie duży okrąg z pancerza.
Zrobiłem dokładnie to samo. Czy rzuca sie w oczy oceńcie sami na zdjęciu w sygnaturce. Mi nie przeszkadza a linka sie nie zalamuje i syf nie wpada do srodka.

pozdrówko

Napisano

U mnie w sygnaturze też możecie zobaczyć, a nic się wcale nie zaczepia, trzeba po prostu zadbać o dobre zamocowanie(zipy lub taśma izolacyjna) i działa świetnie.

Pozdrawiam.

P.S. Maćq fajny rower, nie wiedziałem, że katujesz street'a aż tak :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...