maćq Napisano 2 Maja 2006 Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witam, mam nowe kółka które przyszły od Arnika (dm24+dt champ+novatec) i mam malutki problem. Otórz w przypadku przedniego koła mam delikatne bicie na spawie obręczy. Denerwuje to gdy naciska sie delikatnie hamulec bo wtedy wyczówalne jest szarpanie. Pytanie mam takie: czy można to jakoś zniwelować? Nie wydaje mi się by naciąg coś dał bo to zgrubienie jest widocznie tylko na łączeniu. Czy może jak pojeżdzę i pokatuję obręcz hebelkami to jaoś to się dotrze? Czy po prostu mam się zamknąć i przyzwyczajać? pozdrówko zmartwione... :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 2 Maja 2006 Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 jak masz bicie to reklamuj koło - przeciez jest rękojmia - i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 2 Maja 2006 Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 tez mam dm24 bicie na łaczeniu jets praktycznie nie do zniwelowania a jak wielkie ono jets zalezy od operacji zaplatania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 No dobra ale to bicie jest malutkie. Nie widoczne praktycznie, wyczuwalne tylko hamulcem... nie chce znowu czekać na kółka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Jak CI puscilo laczenie na obreczy, a ja to tak zrozumialem, to mam jedna rade: przestan skakac i latac na plaskie, to Ci kola dluzej pozyja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 No to nie zrozumiałeś (albo ja nie za jasno to ściemniłem ) Kółka są NOWE. Jeszcze ani jednego skoku nie było. Bicie jest że tak powiem fabryczne :/ Nie przeszkadza za bardzo bo to tak 'na oko' moze 1/4mm, tak jakby zgrubienie w miejscu spawu (łączenia). Odczuwam to jako delikatne szarpanie w trakcie hamowania (gdy bardzo delikatnie naciskam na klamke bo jak już scisne avidy to zadne bicie nie robi różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 tak chyba nie powinno byc :> skonsuultuj sie ze sprzedawca od ktorego masz kolo a jak to normalne i bedzie ci dalej przeszkadzac to proponuje zakup innej obreczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Mysle ze powinno sie dotrzec po pewnym czasie, kiedys jak skasowalem obrecz w przednim i nie wyprostowalem dokladnie to tez mialem cos takiego, ale po pewnym czasie sie dotarlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.