Pagu Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Witam. Mam problem gdyż składam sobie singlespeeda i brakuję mi jedynie hamulców. Myślałem że to nie będzie żaden problem i zamontuję sobie szczękowe. Okazało się jednak że odległość od otworu mocującego do środka obręczy wynosi około 90mm. Są tak długie szczęki? Może proponujecie inny rodzaj hamulca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baczek Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Tektro 984, podobno łapią do 90 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 starszego typu do rowerów miejskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Dobrze to zmierzyłeś? Długie ramiona to 70mm z groszami i tak jest w większości starych ram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pagu Napisano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 starszego typu do rowerów miejskich Zmierzyłem dobrze. Od otworu mocującego do srodka obręczy. Znalazłem jedne na allegro które maja zasięg od 7 do 10 cm. Używane od Rometa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 No tak tylko przy takiej długości ramion to będą tylko spowalniacze, bo nie ma szans żeby to się nie wyginało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pagu Napisano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Będe próbował z jakimiś adapterami lub blaszkami żeby zmniejszyć zasięg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Ja bym zaczął od wymiany widelca na jakiś niższy co łapie się pod hamulce 50-70mm + do tego hampel DualPivot i masz czym hamować. Z tyłu może być spowalniacz bo i tak niewiele daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Tektro 984, podobno łapią do 90 mm. Mam podobny problem przy ramie. Od środka śruby, do środka ścianki obręczy mam 76 ~ 76,5 mm. Więc brać to tektro 984, czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.