Pagu Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Witam. Mam problem gdyż składam sobie singlespeeda i brakuję mi jedynie hamulców. Myślałem że to nie będzie żaden problem i zamontuję sobie szczękowe. Okazało się jednak że odległość od otworu mocującego do środka obręczy wynosi około 90mm. Są tak długie szczęki? Może proponujecie inny rodzaj hamulca?
Schwefel Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Dobrze to zmierzyłeś? Długie ramiona to 70mm z groszami i tak jest w większości starych ram.
Pagu Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 starszego typu do rowerów miejskich Zmierzyłem dobrze. Od otworu mocującego do srodka obręczy. Znalazłem jedne na allegro które maja zasięg od 7 do 10 cm. Używane od Rometa.
Schwefel Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 No tak tylko przy takiej długości ramion to będą tylko spowalniacze, bo nie ma szans żeby to się nie wyginało.
Pagu Napisano 5 Maja 2013 Autor Napisano 5 Maja 2013 Będe próbował z jakimiś adapterami lub blaszkami żeby zmniejszyć zasięg.
Schwefel Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Ja bym zaczął od wymiany widelca na jakiś niższy co łapie się pod hamulce 50-70mm + do tego hampel DualPivot i masz czym hamować. Z tyłu może być spowalniacz bo i tak niewiele daje.
cienkun Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Tektro 984, podobno łapią do 90 mm. Mam podobny problem przy ramie. Od środka śruby, do środka ścianki obręczy mam 76 ~ 76,5 mm. Więc brać to tektro 984, czy coś innego?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.