Skocz do zawartości

[rama] Problem z rozstawem widełek , author egoist 2013

coymet

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zakupiłem wczoraj wymarzoną ramkę, Author Egoist 2013.

Niestety mam poważny problem - spójrzcie na zdjęcie.

post-140885-0-96345500-1367575317_thumb.jpg

Ja już głupieję - czy nie nadążam za nowymi standartami czy po prostu mam wadliwy egzemplarz.... 110mm ? Nie ma opcji , że by wsadzić tam piastę 135mm....... pomocy....

Napisano

Przyznam,że pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem i sytuacja jest co najmniej dziwna.Może tylne widełki nie były zabezpieczone specialną rozpórką i pod jakimś naciskiem np.podczas transportu zostały mocno ściśnięte.Zdecydowanie próbowałbym zareklamować tę ramę do sprzedawcy.

Napisano

Może tylne widełki nie były zabezpieczone specjalną rozpórką i pod jakimś naciskiem np.podczas transportu zostały mocno ściśnięte.

Takiej możliwości raczej nie ma - rama wygląda idealnie proporcjonalnie. Gdyby przy transporcie się coś zgięło, były by ślady, a jeśli nie - to była by zgięta niesymetrycznie. Tu jest wszystko ładnie, po prostu tak jest wyprodukowana.

Wysłałem zdjęcie sprzedawcy, też się zdziwił. Sprawa w toku, w poniedziałek wysyłam ramę.

Dzięki.

Napisano

Powiem Ci, że kumpel mial to samo z Authorem A-gang 7mm (czy jakos tak), z tą różnicą, że on kupil cały kompletny nowy rower. Sprawa wyszła na jaw gdy po poł roku użytkowania złapał gumę w tylnym kole. Oczywiście o gwarancji już nie było mowy, do tej pory gdy przebije koło trzeba rozciągać ramę w wciskać koło na siłę. Tak jeździ od ~4lat.

Wysłane z mojego GT-I9100

Napisano

Rozciągnąć jakies 4-5 mm to jeszcze w ogóle było by wykonalne. Rozciągnięcie 2,5 cm jest niemożliwe po prostu.

Napisano

będę kiedyś u niego to zrobieę fotkę bo możliwe, że jego rama jest mniej ściśnięta.

Wysłane z mojego GT-I9100

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...