coymet Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Witam, Zakupiłem wczoraj wymarzoną ramkę, Author Egoist 2013. Niestety mam poważny problem - spójrzcie na zdjęcie. Ja już głupieję - czy nie nadążam za nowymi standartami czy po prostu mam wadliwy egzemplarz.... 110mm ? Nie ma opcji , że by wsadzić tam piastę 135mm....... pomocy....
coymet Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Rozumiem, że wcześniej nikt się nie spotkał z czymś takim.... ?
marky5 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Przyznam,że pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem i sytuacja jest co najmniej dziwna.Może tylne widełki nie były zabezpieczone specialną rozpórką i pod jakimś naciskiem np.podczas transportu zostały mocno ściśnięte.Zdecydowanie próbowałbym zareklamować tę ramę do sprzedawcy.
Rulez Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Nie ma żadnej pomocy, zwróć ramę - towar niezgodny z umową.
coymet Napisano 5 Maja 2013 Autor Napisano 5 Maja 2013 Może tylne widełki nie były zabezpieczone specjalną rozpórką i pod jakimś naciskiem np.podczas transportu zostały mocno ściśnięte. Takiej możliwości raczej nie ma - rama wygląda idealnie proporcjonalnie. Gdyby przy transporcie się coś zgięło, były by ślady, a jeśli nie - to była by zgięta niesymetrycznie. Tu jest wszystko ładnie, po prostu tak jest wyprodukowana. Wysłałem zdjęcie sprzedawcy, też się zdziwił. Sprawa w toku, w poniedziałek wysyłam ramę. Dzięki.
kudizc Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Powiem Ci, że kumpel mial to samo z Authorem A-gang 7mm (czy jakos tak), z tą różnicą, że on kupil cały kompletny nowy rower. Sprawa wyszła na jaw gdy po poł roku użytkowania złapał gumę w tylnym kole. Oczywiście o gwarancji już nie było mowy, do tej pory gdy przebije koło trzeba rozciągać ramę w wciskać koło na siłę. Tak jeździ od ~4lat. Wysłane z mojego GT-I9100
coymet Napisano 5 Maja 2013 Autor Napisano 5 Maja 2013 Rozciągnąć jakies 4-5 mm to jeszcze w ogóle było by wykonalne. Rozciągnięcie 2,5 cm jest niemożliwe po prostu.
kudizc Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 będę kiedyś u niego to zrobieę fotkę bo możliwe, że jego rama jest mniej ściśnięta. Wysłane z mojego GT-I9100
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.