Quba88 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Witam wszystkich forumowiczów,borykam się z niemałym problemem, a mianowicie wyborem butów SPD (będą to moje pierwsze buty w tym systemie). Natrafiłem na dwa ciekawe modele, jak wyżej wymienione. Link do NorthWave:http://allegro.pl/33-buty-spd-northwave-lizzard-pro-blk-red-39-47-i3211551994.htmlPrzyznam się, że ten kolor czarno-czerwony bardzo mi się spodobał oraz do Shimano:http://allegro.pl/shimano-sh-m088-buty-spd-mtb-czarne-mod-2013-r-44-i3215771801.html I tu moje pytania: czy brak klamry w butach NW to spory minus w stosunku do Shimano, której ją posiadają? Czy w ogóle polecilibyście mi te modele, a może jakieś inne? Mieliście przyjemność z nich korzystać? Jak z ewentualną sztywnością i przekazywaniem siły?Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Mam te Lizardy bez klamry. Pociągnęły już parę tysi km... Przewiewne, dobrze wykonane, rzepy trzymają fest jak by były nowe. Tak naprawdę but przymierzasz do stopy. Kształt mojej definitywnie nie znosił tych shimano, nawiasem również dokładnie te dwa modele zestawiałem. Po przymiarkach stanęło na Lizardach, nie żałuję - świetne buty....polecam. Nie mogłem znaleźć opinii o tych butach, a gdzieś jeszcze inne osoby chwaliły ten model (lizard) Ale to też nieco potwierdza moją opinię To i ja się wypowiem na temat moich doświadczeń z SPD. Początkowo również nakręciłem się na buty Shimano M088 lub M087 jednak jak zobaczyłem wykonanie tych butów i porównałem je do modelu Nortwave Lizzard Pro SBS to już od razu wiedziałem że wolę dopłacić 100 zł i mieć bardziej miękkie, lepiej leżące na nodze i mniej plastikowe buty od Shimano . Na zdjęciach model M088 bardzo mi się spodobał , zwłaszcza w kolorystyce białej, ale po przymiarce obu modeli i po 'przejściu' paru kroków większy komfort czułem w Nortwave . Oczywiście nie mogę powiedzieć nic złego o M088 pod kątem dłuższego użytkowania i jazdy w tych butach, ale mówię o wykonaniu i komforcie przy mojej stopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigma Napisano 30 Maja 2013 Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 hej jestem nowy w sprawach SPD i nie znam nazewnictwa ale chodzi mi o Shimano M088 w bucie na zdjęciach nie widzę nic do czego można by dokręcić bloki czy to tylko na fotkach jest a w rzeczywistości jest "to cos " w bucie do czego dokręcamy bloki od pedałów? dodam ze ani jedno zdjecie które wyrzuca gogle nie ma nic w tych miejscach jest puste :/ Jak to z tym jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krieg Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 hej jestem nowy w sprawach SPD i nie znam nazewnictwa ale chodzi mi o Shimano M088 w bucie na zdjęciach nie widzę nic do czego można by dokręcić bloki czy to tylko na fotkach jest a w rzeczywistości jest "to cos " w bucie do czego dokręcamy bloki od pedałów? dodam ze ani jedno zdjecie które wyrzuca gogle nie ma nic w tych miejscach jest puste :/ Jak to z tym jest Co prawda pokazane na bucie M-086,ale to jedna chwała. Obadaj film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 No dobra, trochę mi się przeciągnęły te zakupy, ale w końcu wybór padł na Lizzard'y. Wczoraj otrzymałem przesyłkę, pierwsze wrażenie; 'wow'. Wyglądają świetnie, dobre wykonanie, ładne spasowanie kolorów (model czarno-czerwony) i szwów. Na razie nie mam możliwości ich przetestować bo ciągle pada deszcze, ale jak tylko pogoda się poprawi to chętnie napiszę o nich małą recenzję.Pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Gratuluję wyboru, będziesz zadowolony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Możecie podać ile wynosi szerokość wkładki w butach NW Lizzard? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marszal50 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 sam jeżdżę w SHIMANO SH M088 i szczerze je polecam - bardzo dobre za rozsądną cene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luklis Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Jestem uzytkownikiem butów shimano m088 i jestem bardzo zadowolony. Dzieki klamrze moge bardziej docisnac but. W moim przypadku waska stopa to sie sprawdziło. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.