marekgda Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) WitamJest to pewne nawiązanie do tematu [Trekking z Elementami Frirajdu] Wielkokiszkowa Ostrzejsza Jazdahttp://www.forumrowerowe.org/topic/112502-trekking-z-elementami-frirajdu-wielkokiszkowa-ostrzejsza-jazda/W w/w temacie ludziska chwalą się opisem i foto gdzie to nie byli, na czym jeździli i jak im tam było.Brakowało mi takiego miejsca/tematu gdzie można by się spróbować umawiać na takie tam pojeżdżenie tu i ówdzie w dużokołowym towarzystwie.Takie pojeżdżenie bez aspiracji Zlotu, Mini Zlotu itd. itp.Od zarządzania Zlotów i Innych Ważnych Wydarzeń są Właściwe Osoby http://www.forumrowerowe.org/topic/118404-mini-zlocik-trojmiejskie-kucie-stali-27-29092012/ http://www.forumrowerowe.org/topic/123955-kolejny-mini-zlocik-geriatryczny-sped-rekonwalescencyjny-24112012/ Ale o co kaman : Dla posiadaczy/użytkowników dwóch kół o słusznym rozmiarze 29" (i nie tylko) bez podziału na stal, karbon czy aluminium chciałbym zaproponować mały wypad na umowne/symboliczne "roztwarcie" sezonu 2013.W tytule napisałem "dla Pomorzaków" bo tubylcy, jeśli tylko będą chęci, nie powinni mieć problemu z przybyciem. Wszyscy inni "z poza" mile widziani !!!Założenia:Termin (pierwsze podejście - wszystko zależy od pogody) 11 lub 12.05.Wypad całodniowy (max. 10-12 godzin) - tempo umiarkowane, trasa po drogach polnych - leśnych - lokalnych asfaltach, nastawienie na poznawanie okolicy (a jest gdzie zajrzeć), a nie na pośpiech i wyścigi (czyli ma być fun chociaż niekoniecznie lekko) czyli taka "Wielkokiszkowa TROCHĘ Ostrzejsza Jazda".W ogólnych zarysach:Start rano (najpóźniej ok 8.00) Wejherowo-Nanice, latarnia morska Stilo, Jastrzębia Góra, latarnia Rozewie, Władysławowo, Puck, Wejherowo/Reda/Rumia/Gdynia.Oczywiście trasę można modyfikować w zależności od sytuacji.W Jastrzębiej Górze regeneracja zasobów energetycznych.Długość trasy - min.80-100 km, max. może być i 150 km. Jacyś chętni ? Pozdrawiam Edytowane 2 Maja 2013 przez marekgda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Kłaniam, Wiesz Kolego Szanowny że ja to bym odrazu i najchetniej jak najdalej i jak najdłużej, no ale jest jak jest i bede tylko internetowo kibicował Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ja racze odpadnę na 90% - 11.05 Bieg Europejski, 12.05 - Ustka, sprawy rodzinne. Marku, termin jest sztywny? Może 19.05? Ale niech inni się wypowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) Na wstępie prośba do admina - mam nadzieję że ją przeczyta i zaakceptuje: Jeżeli to możliwe prosiłbym o podpięcie "na górze" tego temetu do 8/9.05. Może jeszcze ktoś się zainteresuje. Ivanie dzięki za chęci, no ale jest jak jest (tak jak piszesz). Cóś mi sie wydaje że co sie odwlecze to nieuciecze . Ze skwarkiem2 trochu dzisiaj pojeździlim, pogadalim, ale nic się nie chwalił że będzie swojego Krossa "na rybkach" wieszał ... Skwarku u mnie wikendy majowe sa bogate w różnego rodzaju wydarzenia. Takim na pewno wolnym terminem jest właśnie 11-12.05. Inne terminy na zasadzie - sms o godz. 6 "Jedziesz ? start 6.30" czyli na ostatnią chwilę. Pozdrawiam Edytowane 3 Maja 2013 przez marekgda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Czesc Marek, Niestety i ja odpadam. 11.05 jest w Wejherowie taki lokalny wyscig MTB, tj. X Lesny Maraton Rowerowy, czy jakos podobnie. Ale bede nasluchiwal info o kolejnym zlociku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Start - sobota 11.05 godz.7.40 peron SKM Wejherowo Nanice MS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 I jak? Udał się wypad? PS ja mam rekruta do naszej wielkokołowej gromadki z Gdyni na Romecie 29 Stalowym sam dostarczyłem mu ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) Pojechaliśmy we trzech (dwaj moi koledzy na 26" i ja), wjechaliśmy pod samiuśką latarnię Stilo i cało wróciliśmy do domu. Założonych celów w 100% nie zrealizowaliśmy bo czasu i sił zaczynało brakować. Czas jazdy 7:45, na świerzym powietrzu 12 godz., przejechane ponad 122 km drogami leśnymi, polnymi, brukowanymi, piaszczystymi i błotnistymi oraz lokalnymi i niestety krajowymi asfaltami (asfaltem w sumie ze 30 km). Jak obrobię fotki i przebieg trasy to jakoś je zaprezentuję. Pozdrawiam Edytowane 13 Maja 2013 przez marekgda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Gratulacje, fajnie że wyjazd doszedł do skutku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Bravo kol. Marecki Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Dziękuję za oklaski Z racji tego, że już się odbyło uważam temat za zamknięty. Obiecane fotki i słów parę umieszczę w Wielkokiszkowej jeździe coby temat trochę odżył. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 dwaj moi koledzy na 26" Masz kolegow na 26"? ZDRADA stanu! Ale wybaczam za batoniki którymi ratowałeś naszą rozgrzewkę 2 tygodnie temu Czekamy więc na relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Tak wogóle to paru kolegów jeszcze mam A że niby zdrada - jakoś nie było specjalnie chętnych na 29 (z różnych względów), a pogoda piękna była to trzeba było jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi