Skocz do zawartości

[Szosa] Zakup używanej, klasycznej szosy

tasiu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jest to mój pierwszy post, niemniej forum śledzę już od dłuższego czasu.

Nowy sezon zacząłem od odkurzenia starego roweru, trekkingowego na 26" kołach. Śledząc jednak to i inne fora, stwierdziłem, że chyba bardziej ciągnie mnie do smukłej sylwetki rowerów szosowych. Na rowerze jeżdżę głównie po mieście, czasami zdarzy mi się wybrać gdzieś dalej, niemniej bardzo okazjonalnie. Zresztą - od takich wypadów mam stary rower. Czy szosa to dobry rower do miasta to kwestia dyskusyjna, niemniej chciałbym spróbować

Wymyśliłem sobie, że fajnie będzie kupić używaną szosę, w stanie dobrym i stopniowo przy niej grzebać - wymieniając bądź odnawiając kolejne elementy. Od pewnego czasu szukam roweru dla siebie, niemniej wiedzę wciąż mam za małą, by rozsądnie wybierać. Tu prosiłbym o pomoc forumowiczów.

Szukam roweru w okolicach Poznania, by mieć możliwość (mimo wszystko) pojechania i obejrzenia.

Znalazłem coś takiego - http://allegro.pl/wiosenna-promocja-kolarka-typu-huragan-28-swietny-i3198663769.html

Rozmiar ramy wydaje się odpowiedni do mojego wzrostu (178cm), pytanie tylko czy jest to cokolwiek warte i czy ma potencjał. Czy ktoś mógłby zerknąć bardziej fachowym okiem, ew. przedstawić jakieś alternatywy? Cenowo mi powyższy bardzo odpowiada, zwłaszcza, że pieniądze chce zacząć wkładać w odnawianie / nowe elementy (koła, hamulce, napęd, ew. malowanie ramy, etc).

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Napisano

To jest jakas pseudo kolarka, geometria choćby z waganta, jezdząc na tym rowerze zniechecisz sie do szosowki. Szukaj dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...