endriu Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Witam,w rowerze córki jest zamontowana z tyłu przerzutka Sram 4.0 współpracująca z dzwigniami Sram SX4.Od momentu montażu jest problem z prawidłową wspólpracą tego zestawienia,kaseta jest 7-rzędowa i często szczególnie w środkowym zakresie koronek łańcuch potrafi przeskoczyć o 2 rzędy na raz.Nadmienię że nie jestem w tym temacie z pierwwzej łapanki ale tu nie mam pomysłu ,podejżewam podejrzewam nie zgodność przełożeń dzwigni i przerzutki-czyżby ?
Rulez Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Nie ma takiej możliwości. No chyba, że założyłeś manetkę 8 biegową do kasety 7 rzędowej ...
Mod Team durnykot Napisano 2 Maja 2013 Mod Team Napisano 2 Maja 2013 Jeśli manteki masz 7sp , to sprawdź ,czy poprawnie przykręciłeś linkę do przerzutki -jeśli dobrze pamiętam, powinna być pod śrubą ,a nie nad. Sprawdź,czy masz prawidłowo poprowadzone pancerze, naciąg linki .
Rulez Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Tu się zgadza, przy innym przykręceniu linki minimalnie zmieni się ciąg przerzutki (jeśli ma być pod, a dasz nad śrubę, zwiększy się ciąg przerzutki) - a efekty mogąbyć takie jak opisane. Tak jak w tej instrukcji, linka powinna być założona pod śrubą : http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/SBapqB1KCQ3-0NgWUaIzVaqNXbofxsy1YhKU5AjHm3k/mtime:1301686365/sites/default/files/techdocs/my10-sram-tech-manual-rev-a.pdf
endriu Napisano 2 Maja 2013 Autor Napisano 2 Maja 2013 Tu się zgadza, przy innym przykręceniu linki minimalnie zmieni się ciąg przerzutki (jeśli ma być pod, a dasz nad śrubę, zwiększy się ciąg przerzutki) - a efekty mogąbyć takie jak opisane. Tak jak w tej instrukcji, linka powinna być założona pod śrubą : http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/SBapqB1KCQ3-0NgWUaIzVaqNXbofxsy1YhKU5AjHm3k/mtime:1301686365/sites/default/files/techdocs/my10-sram-tech-manual-rev-a.pdf Rzeczywiście,poprowadziłem linkę nad śrubą,idę poprawić-nie sądziłem po 20 latach że to może być istotne. Rzeczywiście,poprowadziłem linkę nad śrubą,idę poprawić-nie sądziłem po 20 latach że to może być istotne. Jakby to powiedzieć,dałem ciała-nie dość że poprowadziłem linkę nad śrubą to jeszcze pominąłem ślizg prowadzący linkę i nie pytajcie jak to zrobiłem.Teraz wszystko biega ok.Dziękuję wszystkim za wskazówki-one mnie naprowadziły na trop.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.