Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma 1609 sts

szynas222

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wie ktos jak przelaczac miedzy bike 1 i 2...Jak ma licznik wiedziec na ktorym rowerze jade...Nigdzie nie doczytalem w instrukcji...

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Tak jak pisze kolega wyżej. Licznik sam ma "wyczuwać", na którym rowerze jest zamontowany, musisz tylko wprowadzić obwody obu kół.

Od razu napiszę jednak, że mój zmiany szosa-góral nie wyczuwa. Może dlatego, że różnice w obwodzie są niewielkie?

Napisano

Licznik sam niczego nie wyczuwa. Musisz mieć dwie podstawki, obie z innym położeniem pinów. Kolega wyżej wyraźnie o tym napisał a nie magicznym wyczuciu.

Napisano

Poszperałem trochę i ,
Zmiana miedzy ROWEREM 1(I) a ROWEREM 2(II) i następuje automatycznie.
Trzeba tylko zamontować drugi nadajnik prędkości (zestaw doposażeniowy ?ROWER 2?
nr art.: 00417, ?ROWER 2 z kadencją? nr art.: 00415). W celu przestawienia nadajnika
z BIKE 1 na BIKE 2 nacisnąć i przytrzymać szary przycisk przez co najmniej 5 sekund.
Jeśli się mylę to proszę o wyprostowanie.

Napisano

Oki w szosie mam poziomo podstawke a w goralu zrobie pionowo to wystarczy? Bedzie odroznial i zliczal odpowiednio? Wprowadzilem tez obwod kola z tabeli i przeklamuje na 100km 2.5km srednia predkosc tez i predkosc maks...

Napisano

Kadargo dla mnie to oczywiste, że trzeba posiadać drugą podstawkę. Chyba, że ty za każdym razem odcinasz zipy i przekładasz tą samą z licznikiem na drugi rower, to przepraszam nie przewidziałem takiej możliwości.

Niemniej jednak, po przełożeniu na drugą podstawkę licznik sam powinien rozpoznać drugi rower. Jeśli chodzi o obwód koła z tabeli, to lepiej zmierzyć go samemu.

Napisano

Spoko ale w jaki sposob rozpozna skoro podstawki sa takie same...jak podzielic na bike 1 i 2 obwodu kola wprowadzam i tyle

Napisano

Witam, wie ktoś jaka jest maksymalna kadencja jaką moze wyśwetlić ten licznik? Nie mogę nigdzie znaleźć info na ten temat.

Napisano

Spoko ale w jaki sposob rozpozna skoro podstawki sa takie same...jak podzielic na bike 1 i 2 obwodu kola wprowadzam i tyle Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Podstawki są takie same ale sygnał przez nie nadawany ma inny identyfikator. Mam 1609 dla dwóch rowerów, wszystko działa automatycznie po kilku obrotach kola licznik wyświetla nr roweru. Natomiast z tego co pamiętam w czujniku prędkości nr1 podczas inicjalizacji dioda miga na zielono a w nr 2 na czerwono. :]

A tak poza tematem to zdarzyło się komuś w tym liczniku (1609 sts) by przerywał pomiar na kilka minut a potem sam z siebie go przywracał - nie chodzi o problem "too many signals" licznik nic nie wyświetla po prostu przestaje mierzyć prędkość. ???

Napisano

Jak myślicie wyświetli kadencje do 600 obr./min?  Chciałbym użyć  ten licznik do mierzenia prędkości obrotowej wałka i prędkości jazdy w ciągniku :laugh: .

Napisano

No to w takim razie musze kupic drugi zestaw do tego licznika czyli wszystko oproc samego licznika i bedzie ok?

Zdarzylo mi sie kilka razy ze przestawal mierzyc lub pokazywal glupoty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...