pablo102425 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ostatnio udało mi się znaleźć bardzo lekką i tanią kierownicę. Niestety ma ona 550mm. Od kilku lat jeździlem ne giętej 620, do tego w rowerze zjazdowym mam kierę 800. Czy 550 to nie za małlo ma MTB? W barkach mam 450mm (mało...). Jeździłem już na niej kilka razy i nie mam problemów z tym że kierownica mi lata, nawet na korzeniach, kamieniach czy zjazdach radzę sobie dobrze mam jeszcze problem z zakrętami bo jestem nauczony do szerszego rozstawu. Ale czy 550 to nie za mało? Co o tym myslicie? Może z innych informacji to mam 182cm wzrostu. Od razu dzięki za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Osobiście jeździłem na 560mm i nie było żadnych problemów. Na pewno będziesz musiał się przyzwyczaić,ale wąska kiera to fajna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AngelOfFight Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Wiadomo, szersza kierownica wybacza mało precyzyjne kierowanie,lepiej można się schować w zakręcie. Każdy jeździ na tym na czym lubi. Pojeździj ostrzej na obu i zobacz którą preferujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Kwestia upodobań, ja nie wyobrażam sobie mieć nawet w miejskim rowerze 550mm, a co dopiero w górskim, ale znam osoby które jeżdżą w górach na kierze 560 i są zadowoleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 po kilkunastu km w lesie muszę stwierdzić że przesaidka z 620 na 550 to ogromna różnica ułożeniu ciała, ale... nie aż tak wielka jeśli chodzi o sterowność. Oczywiście muszę się przyzwyczić ale tak naprawdę wszystko okaże się w Zdzieszowicach na BikeMaraton bo dopiero tam będe mógł wypróbować kierownicę w boju. Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Radzę zaopatrzyć kierę w rogi, bo to pomaga przy przejściu, sam tak zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deF Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 ...i jeszcze bardziej zwęża i tak niezbyt szeroką kierownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 W praktyce zyskujesz dodatkowe centymetry na dłonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Ja rogów raczej nie zamontuję, jakoś za nimi nie przepadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.