Skocz do zawartości

[kierownica] prosta kierownica 550mm na maratony?

pablo102425

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio udało mi się znaleźć bardzo lekką i tanią kierownicę. Niestety ma ona 550mm. Od kilku lat jeździlem ne giętej 620, do tego w rowerze zjazdowym mam kierę 800. Czy 550 to nie za małlo ma MTB? W barkach mam 450mm (mało...). Jeździłem już na niej kilka razy i nie mam problemów z tym że kierownica mi lata, nawet na korzeniach, kamieniach czy zjazdach radzę sobie dobrze mam jeszcze problem z zakrętami bo jestem nauczony do szerszego rozstawu. Ale czy 550 to nie za mało? Co o tym myslicie? Może z innych informacji to mam 182cm wzrostu. Od razu dzięki za opinie.

po kilkunastu km w lesie muszę stwierdzić że przesaidka z 620 na 550 to ogromna różnica ułożeniu ciała, ale... nie aż tak wielka jeśli chodzi o sterowność. Oczywiście muszę się przyzwyczić ale tak naprawdę wszystko okaże się w Zdzieszowicach na BikeMaraton bo dopiero tam będe mógł wypróbować kierownicę w boju. Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...