Skocz do zawartości

[łańcuch] problem z kaseta

yendrek84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, jestem nowy wiec proszę o wyrozumiałość i pomoc.

Miałem kasete HG 31-8 11-32t, mały problem z kasetą z mojej winy, wiec kupiłem nową HG 51-8 11-30. Ale coś jest nie tak po założeniu wszystko ok, założyłem koło i sprawdzając ustawienie przerzutek już zaczeło dziwnie skakać, poskręcałem i próba i coś przeskakuje, jak pedałuje to jak by coś nie współpracowało, pewnie wina łańcucha ale nie jestem pewien, posiadam łańcuch Hg40 czy on będzie dobrze pracował z tą kaseta, a jak nie to jaki powinienem sobie sprawić. Jeżeli zmienie łańcuch na inny to jak będzie sie sprawdzał z korbą, proszę o pomoc

Napisano

Również polecam connexa, jest troszkę droższy, ale hg40 bardzo szybko się wyciąga w porównaniu do nawet najtańszych connexów i szybko zniszczy Ci tą kasetkę.

Dodatkowo w connexie gratis dostajesz spinkę. (łatwiejsze mycie łańcucha itp.)

Napisano

dzięki za propozycje, 

ale w holandii ciężko o taki łańcuch wiec nie mając wyjscia jedyne co mi się udało kupić to HG 50,

założyłem nowy łańcuch i problem jak by bardzo zmalał, lecz jeszcze delikatnie czuć jak by łancuch delikatnie przeskakiwał, 

czy to się musi jakoś dotrzeć, spasować ze sobą, dzieki 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...