ILC Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Witam, szukam fajnego licznika, przede wszystkim powinien być solidny, precyzyjnie powinien pokazywać aktualną prędkość, z dodatkowych funkcji chciałbym mieć dystans całkowity (ze wszystkich wyjazdów) i dystans dzienny, średnia prędkość, maxymalna, czas danej wycieczki, przydał by się także zegarek, ewentualnie termometr. Nie ukrywam, że chcę się zmieścić w niskiej kwocie (70-80zł), najprawdopodobniej najlepszym wyborem dla mnie będzie przewodowy, nie podaję modeli gdyż jest ich mnóstwo i szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia który model byłby lepszy, cenię sobie firmę sigma. Najlepiej jakiś sprawdzony model z którego będę zadowolony. Pozdrawiam.
MokryxD Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Ja mam przewodową Sigmę 1609 i bardzo sobie chwalę. Ma mnóstwo funkcji i dobrze przekazuje dane.
bruce95 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Ja polecam Atech TW-16. Kosztuje 45zł, jest przewodowy i spełnia wszystkie Twoje wymagania. Posiadam takowy od 2 lat i jestem bardzo zadowolony, jedyny problem jaki miałem to, że klapka za słabo dociskała baterię ale rozwiązałem to poprzez włożenie do środka kawałka gumki. Co do dokładności to jest ona w większości zależna od tego jak dokładnie zmierzysz obwód koła.
ILC Napisano 2 Maja 2013 Autor Napisano 2 Maja 2013 Spoglądałem na tę sigmę bc1609, jedyne co budzi moje zastrzeżenia to chyba te przyciski, wyglądają tandetnie, a jak u Was ?
ILC Napisano 19 Maja 2013 Autor Napisano 19 Maja 2013 Odświeżam, mam do wyboru dwa liczniki: Sigma Bc 1009 http://piateksport.pl/sklep/licznik-sigma-1009-p-2557.html oraz sigma bc1609 http://piateksport.pl/sklep/licznik-sigma-1609-p-2556.html, czym one się różnią ? Czy wytrzymałość, solidność wykonania jest taka sama ? Czy warto dopłacać prawie 50zł do tego lepszego modelu ? Allegro i inne sklepy nie wchodza w grę przy takim zakupie, tylko ten. Pozdrawiam.
MokryxD Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 Na twoim miejscu zmieniłbym sklep. Za 75zł można dostać Sigmę 1609 na kabelku. Jeżeli nie potrzebne ci dodatkowe "bajery" z 1609 to wystarczy 1009.
ILC Napisano 19 Maja 2013 Autor Napisano 19 Maja 2013 Dochodzą jeszcze koszty przesyłki, tak wogóle to jestem przeciwnikiem kupowania takich dupereli przez internet
aciek Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 , Dochodzą jeszcze koszty przesyłki, tak wogóle to jestem przeciwnikiem kupowania takich dupereli przez internetKilka dni temu chciałem kupić liczniki i oświetlenie do dwóch rowerów. Odwiedziłem trzy całkiem duże sklepy w Poznaniu i nic nie znalazłem. A chciałem właśnie kupić liczniki Sigmy w granicach 50-80 zł jeden i dwa zestawy oświetlenia w granicach 120zł. W żadnym z tych sklepów nie znalazłem interesujących mnie rzeczy. Jutro przyjdzie do mnie paczka zamówiona przez internet. Myślę, że lepiej poświęcić 10 minut i 15 zł na zamówienie w internecie, niz przynajmniej kilkadziesiąt minut na jazdy po mieście. A tak do tematu: kupiłem Sigmy 16.12 i wydaje mi się, że to bardzo fajna opcja.
Plastyk Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 Cóż mam BC-1609 ale ledwo z 500km więc nic nie mówię.Różnice (na korzyść 1609 wytłuszczone)Sigma BC-1009 Funkcje:7 językach do wyboru (brak polskiego)Automatyczny Start / StopWyświetlanie poziomu zużycia baterii gdy dochodzi do rozładowaniaFunkcja backup (przechodzenie w stan spoczynku)Funkcje rowerowe:Rzeczywista prędkośćŚrednia szybkośćMaksymalna prędkośćDzienny dystansPorównanie rzeczywistej i średniej prędkościDystans całkowity* (wyświetlany tylko podczas postoju)Funkcje czasu:Czas jazdyAktualna godzinaCzas całkowity* (wyświetlany tylko podczas postoju) Sigma BC-1609 Funkcje:7 językach do wyboru (brak polskiego)możliwość zaprogramowania 2 wielkości kółAutomatyczne wykrywanie drugiego roweruAutomatyczny Start / StopPodświetlenie Wyświetlanie poziomu zużycia baterii gdy dochodzi do rozładowaniaFunkcja backup (przechodzenie w stan spoczynku)Rzeczywista temperaturaFunkcje rowerowe:Rzeczywista prędkośćŚrednia szybkośćMaksymalna prędkośćDzienny dystansPorównanie rzeczywistej i średniej prędkościProgramowalna sekcja podróży licznik do tyłuRzeczywista i średnia pomiaru kadencji (opcjonalnie za pomocą czujnika kadencji)Dystans całkowity dla rower 1 / rower 2 / rower 1+2Funkcje czasu:Czas jazdyAktualna godzinaStoperMinutnik (odliczanie w przód lub w tył)Czas całkowity dla rower1 / rower 2 / rower 1+2 Źródło danych: www.rowerzysta.pl <--- tam też kupowałem swoją sigmę, maja dobre ceny (klik).
adhed Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 Ja polecam kupić sobie jakiś używany GPS, super sprawa, mega dokładny, potem mamy całą trasę w pliku - możemy wszystko pooglądać, porównać, mnóstwo statystyk, super sprawa. A jak nie GPS, to sam tracker na GPS, jak Holux, używany będzie pewnie w granicach cenowych tych droższych liczników Sigmy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.