asdrubal Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Witam, jaka jest standardowa wysokość główki sterowej w ramie? Mam nowy amor i muszę przyciąć rurę ale nie wiem ile zostawić żeby potem było łatwiej ewentualnie sprzedać albo przełożyć do innej ramy. W mojej jest to 12 cm, z mostkiem i 2 podkładkami byłoby z 18. Nie będzie to mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Sam mam w jednym rowerze 18cm, jeśli chcesz mieć dłuższą to kup podkładki pod mostek i daj je dodatkowo nad mostek i wtedy będziesz mieć dłuższą rurę sterową. Ale nie przesadzaj z podkładkami nad mostkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdrubal Napisano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 No wiem, może dołożę więcej podkładek ale chciałbym się dowiedzieć jak to jest w większości ram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 1 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Zależy od samej ramy, rozmiaru, wysokości sterów, mostka, liczby podkładek. Jak zmieniasz ze starego amortyzatora, to zmierz jak było w starym i problem z głowy. Jak masz nowy, nowy to złóż wszystko do kupy i też będziesz wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 W większości ram jest dosyć krótka rura sterowa, o czym mogłem się przekonać. tak ok 20 cm. edit: W nowych rowerach oczywiście, choć zdarzały się z ciut dłuższą, ale to rzadziej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.