JayJayPL Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Witam,Jestem na etapie kupna MTB. Do tej pory byłem już zdecydowany na Kandsa Energy 1300 v-brake za 1149zł. Krążyły opinie, że w tej cenie nic lepszego nie dostanę. Od sprzedawcy dowiedziałem się, że wersję z lepszym amortyzatorem (blokowanym) i tarczówkami mogę mieć za +150zł, tj 1299zł. W związku z tym, podbiłem nieco kwotę jaką chcę wydać i znowu zacząłem przeglądać oferty. Szybki przegląd allegro i doszły jeszcze dwie opcje, a mianowicie:Merida Matts 5vLimber vx7tu wrzucam jeszcze tego Kandsa:Kands 1300 d-brakeKtóry z nich wybrać? Szczerze powiedziawszy niewiele się znam na rowerach. Kupuję teraz sprzęt, bo potrzebuję na dojazdy do pracy, asfaltem i przez las, ok. 20km dziennie. Może macie jeszcze jakieś inne typy?Pozdrawiam
vitesse Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 to jak do pracy wziolbym v-brake zawsze to mniejsza wartosc w oczach zlodzieja merida odpada
JayJayPL Napisano 1 Maja 2013 Autor Napisano 1 Maja 2013 O złodziei się akurat nie martwię, bo rower chowam w budynku. Czemu konkretnie Merida odpada? Tu znalazłem jeszcze jej zeszłoroczny model -Merida 2012300zł taniej a w "środku" chyba podobnie. Dlatego też ponowię pytanie - czemu Merida odpada?
adii22 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Wziąłbym co proponuje sprzedawca, Merida ssie w tym modelu, a Limber to to samo wręcz co Kands. Dlaczego ? Merida jest zbudowana na wolnobiegu i bardzo paściarskim uginaczu z przodu. No, i osprzęt kijowy. Kands ma lipny, ale działający i bezpieczny amortyzator, kasetę a nie wolnoboieg i generalnie jest zbudowany z bezproblemowych części. No, poza hamulcami, ale one będą działać, choć do precyzyjnych żyletek zatrzymujących mały pociąg im brakuje.
JayJayPL Napisano 1 Maja 2013 Autor Napisano 1 Maja 2013 Aaaa, tam jest wolnobieg, no tak... no to faktycznie odpada. Macie może jeszcze jakieś własne typy, które mogłyby się "pobić" z tym Kandsem w tej cenie?
wal123 Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Stary , Limber się rozwija dynamicznie na polskim rynku , widać potęcjał w tej firmie , zerknij na stronce ciekawe modele z kolekcji 2013 - super malowanie i zwiększyli półkę osprzętową
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.