Skocz do zawartości

[rower] Kands Energy 1300 D-brake vs Limber vx7 vs Merida Matts 5v

JayJayPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Jestem na etapie kupna MTB. Do tej pory byłem już zdecydowany na Kandsa Energy 1300 v-brake za 1149zł. Krążyły opinie, że w tej cenie nic lepszego nie dostanę. Od sprzedawcy dowiedziałem się, że wersję z lepszym amortyzatorem (blokowanym) i tarczówkami mogę mieć za +150zł, tj 1299zł. W związku z tym, podbiłem nieco kwotę jaką chcę wydać i znowu zacząłem przeglądać oferty. Szybki przegląd allegro i doszły jeszcze dwie opcje, a mianowicie:

Merida Matts 5v

Limber vx7

tu wrzucam jeszcze tego Kandsa:

Kands 1300 d-brake

Który z nich wybrać? Szczerze powiedziawszy niewiele się znam na rowerach. Kupuję teraz sprzęt, bo potrzebuję na dojazdy do pracy, asfaltem i przez las, ok. 20km dziennie. Może macie jeszcze jakieś inne typy?
Pozdrawiam

Napisano

O złodziei się akurat nie martwię, bo rower chowam w budynku. Czemu konkretnie Merida odpada? Tu znalazłem jeszcze jej zeszłoroczny model -

Merida 2012

300zł taniej a w "środku" chyba podobnie. Dlatego też ponowię pytanie - czemu Merida odpada?

Napisano

Wziąłbym co proponuje sprzedawca, Merida ssie w tym modelu, a Limber to to samo wręcz co Kands.

Dlaczego ?

Merida jest zbudowana na wolnobiegu i bardzo paściarskim uginaczu z przodu. No, i osprzęt kijowy. Kands ma lipny, ale działający i bezpieczny amortyzator, kasetę a nie wolnoboieg i generalnie jest zbudowany z bezproblemowych części. No, poza hamulcami, ale one będą działać, choć do precyzyjnych żyletek zatrzymujących mały pociąg im brakuje.

Napisano

Aaaa, tam jest wolnobieg, no tak... no to faktycznie odpada. Macie może jeszcze jakieś własne typy, które mogłyby się "pobić" z tym Kandsem w tej cenie?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Stary , Limber się rozwija dynamicznie na polskim rynku , widać potęcjał w tej firmie , zerknij na stronce ciekawe modele z kolekcji 2013 - super malowanie i zwiększyli półkę osprzętową 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...