bryla33 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Witam, od pewnego czasu przy uderzaniu przedniego koła (przynajmniej tak mi się wydaje) pojawia się dziwny dźwięk, którego nie mogę zlokalizować: Jak myślicie co to może być? Amortyzator odpada, ponieważ nawet po zablokowaniu dźwięk się pojawia.
Nysa Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 sorki ze powiem ale pełno masz tematów ze twój rower gada i wydaje dziwne dźwięki na filmikach słabo słychać wiec to nie pomaga
MsRIFU Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Ja uderzając lekko pod skosem mam dźwięk uderzającej tarczy o klocek, może twój problem to coś podobnego ?
m0rdeczka Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Brzmi jak gigantyczne luzy na sterach Zobacz czy nie rusza się korona widelca względem goleni górnych.
bryla33 Napisano 1 Maja 2013 Autor Napisano 1 Maja 2013 Na amortyzatorze 0 luzu. Przy kręceniu kierownicą nic nie słychać/nie czuć żeby ze sterami było coś nie tak. Czy możliwe żeby były to szprychy?
m0rdeczka Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Jak podnosisz przód za kierownicę powoli to nie czujesz nic ? Aaaaaaa, no tak już wiem skąd kojarzę ten dźwięk ! Zobacz śruby na dole, tę imbusową oraz mniejszą schowaną w regulacji odbicia. Takie stukanie to wołanie o odcumowanie goleni górnych od dolnych. Przy serwisowaniu jak chcesz rozłożyć na 2 cz. to po odkręceniu śrub trzeba jeszcze postukać w golenie i słychać jak się ta laga jakby obija w środku i wtedy puszcza i można wyjąć. Ewentualnie poluzuj tę śrubę dociśnij widelec i dokręć - być może wcale nie złapała śruba gwintu.
bryla33 Napisano 1 Maja 2013 Autor Napisano 1 Maja 2013 Co prawda nic nie było kombinowane przy amortyzatorze, ale poluzowałem śruby i dokręciłem, ale dalej to samo :/ No i jak to się ma do stukania przy zablokowanym skoku?
m0rdeczka Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Nic. Sprawdź jeszcze szprychy, może któraś jest poluzowana/uszkodzona, luz na osi piasty, pomacaj wszystko na kokpicie.
bryla33 Napisano 2 Maja 2013 Autor Napisano 2 Maja 2013 Sprawdziłem samo koło i nie wydaje takich dźwięków. Czyli winny jest amortyzator. Masz może jakiś poradnik (albo coś w tym stylu jak przymocować te) golenie? Czy to możliwe żeby coś takiego się zrobiło bez jakiejkolwiek wcześniejszej grzebaniny w amortyzatorze? EDIT: po problemie, rozebrałem stery, wyczyściłem i wszystko ładnie działa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.