Gwozdziu Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Proszę o pomoc. Tak jak w temacie, koło tylne przy większym nacisku na pedał jest chyba lekko wykrzywiane i obdziera o tylny widelec, koło jest mocno przykręcone żeby nie było wątpliwości ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Koło może być wiotkie - piasta, szprychy, niezbyt mocny zaplot. Większa jednak jest szansa że odpowiedzialna za to jest wiotka bocznie rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwozdziu Napisano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Koło może być wiotkie - piasta, szprychy, niezbyt mocny zaplot. Większa jednak jest szansa że odpowiedzialna za to jest wiotka bocznie rama. razcej mi się wydaje że chodzi tu o ramę tak jak mówisz, na piaście nie ma luzów a szprychy i zaplot nie wchodzą w gre. Czyli raczej nie ma możliwości naprawienia tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 To raczej nie jest kwestia naprawy tylko właściwości ramy Jeśli ociera z jednej strony to można przesunąć oś koła przez przecentrowanie go. Można zmniejszyć rozmiar opony lub wybrać inny model o mniejszej szerokości. Jeśli opona ma mocno wystające klocki boczne to można je trochę przyciąć. Można też zmienić styl jazdy lub schudnąć znacznie To wszystko są jednak jedynie półśrodki (mniej lub bardziej skuteczne). Jeśli to rama fs (napisałeś wahacz) to można sprawdzić stan łożysk i siłę dokręcenia śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwozdziu Napisano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 No właśnie to są tylko półśrodki, mi zależy na idealnym działaniu.Tak jest to rama fs, możliwe że to wina łożysk, były dość duże luzy, dokręciłem i niby pomogło luzów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwozdziu Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Znalazłem rozwiązanie, ośka była złamana, przy okazji zregenerowałem piaste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Miałem właśnie pisać ze złamana oś ... a na przyszłość zakładaj temat o kołach w kolach bo sie tu zrobi sajgon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.