TomaszM Napisano 2 Maja 2006 Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witajcie, czy da się złożyć jakieś dobre koło na tył nie przekraczając tej sumy (lub minimalnie)? Obręcz: 26-cali, aktualnie oponki 2.125 - myślałem o Accent Pathfinder za ok. 50 pln... - dobre są? a moze cos innego lepiej? I lepiej 32 czy 36 szprych? Szprychy: mam ochote na czarne ale jakiej firmy? Przy okazji: lepiej spleść całe na 3x (4x przy 36) czy od strony kasety na 3x a od lewej na słoneczko (misz-masz)? Piasta: Mam piastę "ofmega" co to jest? zostawić ją i wiecej przeznaczyc na pozostale elementy, czy kupić jakieś Shimano za 20-30 pln (lub cos innego)? Kaseta na 6 zębatek Waga: 60-65 kg, czasaaaami 80-90 jak ojcu coś odbije i pożyczy Wymagania: niewielkie, raczej taka najnizsza półka, zeby bylo trwałe, posluzylo pare lat i w bylo miare sztywne, nierozcentrowywujące się Mile widziane linki PS. Zapomniałem o złożeniu... ale na to pewnie już kasy nie starczy? :lol: ______ nie można edytować? :034: Chciałem tylko dodać, że obręcz nie pod tarcze tylko pod V-ki A kaseta, jeśli firma jest ważna, to SIS (czyli Shimano, tak?) PS. Może być także jakieś całe już złożone koło z Allegro np... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzik86 Napisano 2 Maja 2006 Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 za 100zl to raczej nie zlozysz kola, ale na allegro sa za 60zl takie http://allegro.pl/item101044905_kolo_26_mt...owe_od_ss_.html zostanie ci na jakies inne czesci /browary ps. mialem rower Vicini, ale zamontowanie do tej ramy 2polkowca to hardkor jak masz mozliwosc to zapodaj jakies fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszM Napisano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 ps. mialem rower Vicini, ale zamontowanie do tej ramy 2polkowca to hardkor czemu? :twisted: :twisted: :twisted: jak masz mozliwosc to zapodaj jakies fotki jasne troche niekompletny edit: nie moge wkleic gotowego kodu phpBB tutaj do IPB bo nie działa a nie chce mi sie kazdego po kolei przerabiac, wiec pozwolicie ze w takiej formie po prostu ok? http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic.php?p=213088#213088 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszM Napisano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 OK, wracając do tematu - co jest "nie tak" w tym kole które opisałem w 1st poście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszM Napisano 12 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Coś niemrawo ten temat idzie Chyba muszę go podbić i zapytać jeszcze raz, bo nie wytrzymuję już z obecnym tajwanem A więc w skrócie: Po pierwsze chciałbym uzyskać odpowiedź na poniższe: Obręcz: 26-cali, aktualnie oponki 2.125 - myślałem o Accent Pathfinder za ok. 50 pln... - dobre są? a moze cos innego lepiej? I lepiej 32 czy 36 szprych? Szprychy: mam ochote na czarne ale jakiej firmy? Przy okazji: lepiej spleść całe na 3x (4x przy 36) czy od strony kasety na 3x a od lewej na słoneczko (misz-masz)? Piasta: Mam piastę "ofmega" co to jest? zostawić ją i wiecej przeznaczyc na pozostale elementy, czy kupić jakieś Shimano za 20-30 pln (lub cos innego)? Kaseta na 6 zębatek Inne: Tarcza pod V-ki, na kasetę 6-zębatkową SIS Waga: 60-65 kg, czasaaaami 80-90 jak ojcu coś odbije i pożyczy Wymagania: niewielkie, raczej taka najnizsza półka, zeby bylo trwałe, posluzylo pare lat i w bylo miare sztywne, nierozcentrowywujące się Po drugie Co myślicie o: za 100zl to raczej nie zlozysz kola, ale na allegro sa za 60zl takie http://allegro.pl/item101044905_kolo_26_mt...owe_od_ss_.htmlzostanie ci na jakies inne czesci /browary Po trzecie: ile kosztuje splecenie koła tak mniej-więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Green Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 http://forumrowerowe.jgc.pl/kolo-jakie-tan...olo-t13993.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszM Napisano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Coś niemrawo tutaj :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 witam mam przednie kolko na sprzedaz tak przy okazji linki w podpisie a tylnie niby tez ale piasta chyba cos nie tak za to porzadna w niezlym stanie obrecz moge sprzedac mavic f519( w sklepie 160zł)u mnie polowa jak cos to gg albo PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKARAMANGA Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Jak szukasz oszczedności to radze poszukać gotowych kół w sklepach typu decathlon lub malutkie sklepiki rowerowe. Możesz tam dostać kompletne koło już zaplecione za 80 zl. Co do wytrzymałości takiego czegoś nic nie powiem. Natomiast na Pathfaindera sam się skusiłem i zaplatam na nim tył. Wygląda b. solidnie i chwała mu za to że waży 30 gr więcej niz pisze producent. Jak tniesz koszta to wez accenta za 10 mniej chyba offrider. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.