bryla33 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Mam pytanie, jeżeli mam zatłuszczoną tarczę i założyłem nowe klocki, dodatkowo wykonałem nimi 20-30 hamowań przy niedużej prędkości to czy klocki też już trzeba odtłuszczać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Pytanie jakie masz klocki? I nie czy trzeba tylko czy można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Klocki to półmetaliki Baradine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Jeżeli tarcza zatłuczona i hamowałeś to i tarcza i klocuchy do odtłuszczenia. Z resztą to całkiem logiczne . Klocki do pierkarnika, a tarczę odtłuść specjalnym prepratem do tego stworzonym .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Myślałem, że trzeba więcej niż te kilkadziesiąt hamować żeby zatłuścić te klocki Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Jak chcesz wsadzić klocki półmetalcizne do piekarnika ??!! Jeżeli się nie znasz - nie pisz, nie wprowadzaj innych w błąd. PS: Dla Ciebie żebyś się zapoznał z lekturą i dla kolegi który ma problem http://www.forumrowerowe.org/topic/135008-poradnik-hamulec-tarczowy-nie-hamuje-dlaczego/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Oto źródło mojej wiedzy Sam nigdy półmetalików nie wypalałem, ale...Piszą różne rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 A czy wymoczenie klocków w odtłuszczaczu też pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Może, nie musi. Sprawdź to się dowiesz . Przypuszczam, że nei zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Koledze pomogło, tak napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Skoro już zacząłem dogłębnie studiować lekturę klocków hamulcowych, to też wyczytałem, że wszytkich poza metalikami i powinno się ani prykskać ani wypalać. Ale co człek to inna opinia. Odtłuszczaj tarczę za każdym razem, najpierw spróbuj odtłuścić klocki i tarczę, przejechać się. Jeżeli nie pomoże to odtłuść tarczę i wypal klocki. Może zamiast piekarnika to kuchenka gazowa i spróbuj to troszkę wypalić. Jak to nie pomoże, to już nawet święty Boże nie pomoże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Potraktowałem tarczę wodą z ludwikiem i jest poprawa. Dzięki Niestety pojawił się teraz z cieknącym olejem przy tłoczku...ale to już chyba robota dla serwisu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.