szylolek Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Dzisiaj po powrocie z terenu zauważyłem brak plastiku do regulacji powrotu w moim Epiconie, dokładnie chodzi mi o to czerwone ustrojstwo: Czy da się dostać gdzieś taką część? Póki co ją jakoś zaślepię, ale wolałbym jednak oryginalną pokrętło. pozdrawiam Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez szylolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Proszę. http://www.sklep.eurobike.pl/index.php/produkt/pokretlo-regulacji-tlumienia-sr-suntour Aczkolwiek można też regulować to kluczem imbusowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szylolek Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Póki co chyba się wstrzymam z zakupem tego elementu, bo 36 zł z przesyłką to sporo . Czy okolice tego pokrętła powinny być tłuste ? Bo teraz zauważyłem taki jakby smar, więc wolę wiedzieć czy po prostu przez niego to nie wypadło, żebym znowu nie zgubił. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez szylolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1988 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Tak, to chyba dobrze że wnętrze w tej metalowej końcówce jest lekko tłuste bo u mnie jest identycznie. Wąska część pokrętła na końcu też jest lekko tłusta. Zastanawia mnie jak to zgubiłeś, ja jak wciskam to u siebie to na końcu jest lekki "klik" i całkiem mocno siedzi, może miałeś nie do końca wciśnięte. 36 zł pewnie z przesyłką to rzeczywiście cena nie warta części, w sumie można się zastanowić czy w ogóle jest potrzebna, regulację możesz robić imbusem jak już było powiedziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 25 zł + przesyłka to i tak pryszcz w porównaniu do RS. Z tego co wiem takie pokrętełko do Rock Shox'a kosztuje w okolicach 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szylolek Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Jak będę miał nadmiar gotówki to sobie to kupię, póki co pozostaje imbus. Dzięki, temat można uznać za zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Nie do końca. Mam tylko takie pytanie. Czy przez brak tego pokrętełka może to wpłynąć ja szybsze brudzenie wnętrza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szylolek Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Właśnie, dobre pytanie. Ja to dosyć szczelnie naciągnąłem folię przeźroczystą i do tego ścisnąłem zipem. Mam nadzieję, że zda egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi