Skocz do zawartości

[Rower] Rower do dirtu do 1000 zł.

Snuffer5124

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich użytkowników forum jako iż jest to mój pierwszy post.
Aktualnie mam budżet 1000zł. i chciał bym za to kupić jakiś rower do dirtu, pytanie tylko czy za tą cenę da się taki rower kupić?
Niestety jeżeli chodzi o tematykę Dirt'ową to jestem absolutnie zielony.
Może post wygląda ubogo, ale sam nie wiem co więcej mógł bym napisać.
Czekam na waszę propozycje :)

Napisano

Witam wszystkich użytkowników forum jako iż jest to mój pierwszy post.

Aktualnie mam budżet 1000zł. i chciał bym za to kupić jakiś rower do dirtu, pytanie tylko czy za tą cenę da się taki rower kupić?

Niestety jeżeli chodzi o tematykę Dirt'ową to jestem absolutnie zielony.

Może post wygląda ubogo, ale sam nie wiem co więcej mógł bym napisać.

Czekam na waszę propozycje :)

ciężka sprawa, choć ceny idą w dół to połowę twojego budżetu pochłonie rama (jeżeli myślisz o nówce? - rocznik 2011-2012;)

co do używek to może być trudniej, tutaj trzeba uważać aby nie kupić bubla. Mało sprecyzowałeś swój post, nie podałeś: wzrostu, wagi, itd.  Temat był wałkowany na forum, poszukaj. Pzdr

Napisano

Używkę spokojnie kupi ;)

Mało sprecyzowałeś swój post, nie podałeś: wzrostu, wagi,

No naprawdę w dircie do dobrania roweru ma tyle do gadania wzrost i waga...

Napisano

No naprawdę w dircie do dobrania roweru ma tyle do gadania wzrost i waga...

Ma i to spore, dobrze dobrana rama (czyt. geo), wielkośc kół (czyt. 26' -24' ), czasami kiera. Kiedyś bmx teraz mtb. Więc 'airsofter' zachowaj te uwagi te dla siebie bo nic nie wnoszą do tematu. 

Napisano

Dobrze że mu rozmiaru buta nie kazałeś podawać. Z tych rowerów co podałeś wybierał bym między metropolisem a pussy z przewagą na pussy bo ma koła 24 a to bardzo ułatwi ci jazdę, osprzęt dartmoora i zdaje mi się, że jest w lepszym stanie

Napisano

Dobrze że mu rozmiaru buta nie kazałeś podawać.

to pozostawiłem dla ciebie, skoro robisz w obuwniczym. Przy wzroście 190 skłaniałbym się ku kołom 26'. Najlepiej jak wbiłbyś do sklepu i mógł przymierzyć rower na kołach 26' i 24'. 
Napisano

No to może jeszcze jedno (ostatnie :) ) pytanie. Czy za 1000 zł. jestem w stanie złożyć rower do dirt'u/street'u który będzie w miarę porządny?
Nie chodzi mi o jakiś mega profesjonalny zestaw, tylko o coś co wystarczy dla,(mocno) średnio zaawansowanego, gdyby baza była dobra, to po jakimś czasie zaczął bym po prostu wymieniać poszczególne elementy na lepsze.
p.s. raczej nie ma szans, żebym powiększył mój budżet.
Czekam z niecierpliwością na odpowiedź :)

Edit: literówki

Napisano

Kolega wyrwał dirtówke za 1300 na:

Rama majesty

Wideł rs agryle

KORBY shimano slx

PIasty ns (nie pamiętam modelu)

Koła 24 obręcze exkalibury

Mostek na qark pro

Kiera ns habanero

Wszystko w kolorystyce fioletowo białej

Mogłem zrobić pare błędów bo już zmęczony jestem.

Ps. Sam mu go znalazłem :) rower miał sezon za sobą, był składany na nowych częściach po podliczeniu wyszło nam że poprzedni właściciel wydał ok 3k

WIĘC SZUKAĆ SZUKAĆ I JESZCZE RAZ SZUKAĆ.

POWODZENIA

Napisano

@Made07
Mówisz, że to byłą by dobra opcja?
W sumie, cena jest przystępna, a rower to prawie w całości Dartmoor...
Chyba się na niego skuszę :)

Napisano

dopytaj o te luzy. Taniej nic nie znajdziesz. Za######ista rama. A cena tak mała że starczy ci na mały remont:) Możesz jeszcze troche ponegocjować :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...