Mod Team mrmorty Napisano 30 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2013 Hej W imieniu Warmińskiego Klubu Rowerowego "Fan" chciałbym Was zaprosic do udziału w olsztyńskiej edycji Maratonów Kresowych. Nie będę ukrywał że trasa będzie ambitna i niech mi ktoś po maratonie powie że u nas jest płasko Dziś ruszamy na znakowanie trasy, a już w sobotę oficjalny objazd trasy który poprowadzę Po oznakowaniu trasy dodam więcej info
Mod Team mrmorty Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2013 Obiecane info dotyczące trasy olsztyńskiej edycji Maratonów Kresowych:Trasa została dziś oznakowana taśmami;Tak jak pisałem przy innej okazji - będzie co robic, serio Pętla liczy sobie 18,3 km(tak pi razy oko bo mieliśmy tylko jeden licznik) i w większości prowadzi przez las miejski. Obfituje w interwałowe jak i całkiem długie podjazdy, ale każdy dłuższy podjazd zostanie nagrodzony zjazdem Początek dosyc łatwy - szeroko i płasko przez pierwsze kilka km, dalej dojeżdżamy do Łyny i zaczynają się single. Pierwszy(zaczyna się w momencie gdy ujrzymy rzekę) charakteryzuje się dośc technicznym zjazdem po korzeniach i tu należy uważac. Oczywiście achtungi pojawią się w miejscach gdzie szczególnie należy się skupic co nie oznacza że można się rozluźnic.Na trasie jest kilka trudnych podjazdów ale każdy da się podjechac ze względu na stabilną nawierzchnię.Ogumienie - koledzy jechali np na Geax Saguaro, ja obskoczyłem na Schwalbe Rapid Rob'ach, Mateusz Kownacki jechał na rowerze miejskim, ale to jest stary wymiatacz z naszego Bikeparku Wąwóz Należy obserwowac pogodę bo po opadach deszczu na singlach sytuacja może się, nie przesadzając, mocno zmienic i płytki bieżnik nie poradzi sobie.W trakcie objazdu pojedziemy sobie spokojnym tempem, bez zarzynania się :0Oficjalny objazd trasy będzie miał miejsce w sobotę tj 04.05 br o godzinie 11. Start ze Stadionu Leśnego. Oczywiście ktoś zaczeka przy CEiIK - jest to dośc charakterystyczne miejsce, u wylotu z Olsztyna w kierunku na Dobre Miasto, po przeciwnej stronie znajduje się stacja paliw Orlen. Przy CEiIK czekamy od 10:45 do 11:00, zaś na Stadionie leśnym od 11:00 do 11:45. Spóźnialscy mogą śmiało jechac trasą oznakowaną żółto- czarnymi taśmami a pod koniec czerwono-białymi taśmami bhp.Serdecznie zapraszamJózek
Mod Team mrmorty Napisano 5 Maja 2013 Autor Mod Team Napisano 5 Maja 2013 więcej info z trasy znajdziecie na dedykowanym dziale forum Maratonów Kresowych
Mod Team adamos Napisano 6 Maja 2013 Mod Team Napisano 6 Maja 2013 Panie Morty trochę z innej beczki zapytam Orientujesz się może (albo ktoś inny, kto tu zagląda), czy w tym rezerwacie przyrody na Redykajnach w Olsztynie można rowerem legalnie śmigać?Z góry dzięki za odpowiedź.
Mod Team mrmorty Napisano 6 Maja 2013 Autor Mod Team Napisano 6 Maja 2013 nie można ale i tak widuję tam ludzi. Widuję też często straż leśną więc ryzyko jest Twoje
netta1987 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Będę i mam nadzieje że dostanę po nogach od trasy tym bardziej że jadę na kołach od czołgu
bruce95 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Z zapowiedzi wynika że jutro czeka nas ciekawy wyścig. Mam nadzieję osiągnąć metę na kołach.
piotrek431 Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Mam nadzieję osiągnąć metę na kołach. I bez siodełka gdzie zgubiłeś ?
netta1987 Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 oj zdarza się Józek czemu Cie nie było no normalnie zawiodłem się
bruce95 Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Ah ta mania lekkości... Jednak jazda bez siodła nie przypadła mi do gustu. Zorientowałem się na zjeździe jakiś kilometr przed stadionem na zjeździe, a Tobie jak poszło?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.