vszywiec Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Lepszy ale w czym, w hamowaniu dla Twojej wagi, i spektrum zastosowań wystarczy nawet shimano m596. Wszystko powyżej na pewno nie wykorzystasz nawet w 80 %. Pozatym shimano jest bardziej dostępne jeśli chodzi o naprawę itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natia Napisano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Czyli można podsumować tak, co kolwiek wybiorę to i tak da radę przy mojej wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Generalnie tak. Chociaż dziadostwa nie bierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natia Napisano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 no właśnie dziadostwa nie chcę brać dlatego pytam , ale czasami niektórzy co jakiś czas nerwowi się stają, mam nadzieje że będą wyrozumiali dla mnie Dziękuję beskid, Piszaman, Rulez, Maniak, adii22, tobo, kadargo, filipog44, durnykot, vszywiec jeszcze raz za pomoc i kontynuowanie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 6 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Czy możemy wrócić do tematu ?, lepsze jest Formula Oro czy Shimano SLX ? Wrócę do sedna.. Oro to dosyc stary hamulec, o dużej sile, niezłej modulacji, lekkie, w miare ładne,ale... niewidzięczne w regulacjach, łapiąca luzy klamka, często zawieszajace się tłoczki w zacisku. Miałem K18, miałem Oro, sprzedałem, założyłem pierwsze SLXy ,które mam do dziś. Prywatnie kupilbym SLXy- łatwiejsze w regulacji i serwisie, wygodniejsza klamka, modulacja i siła porównywalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Kurcze Natalio bierz te SLX-y i się nie zastanawiaj Tą piórkową wagę każdy hampel zatrzyma, a co dopiero SLX ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quakeslu Napisano 30 Maja 2013 Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Witam Od 2300 km posiadam elixiry3 sila hamowania jest super jak również modulacja. Przez ten okres nieulegly zadnej awarii orez niemusialem ich regulowac no i dzialaja na DOT 4 polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.