mewek Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Zastanawiam się nad Karpaczem teraz w czerwcu i czy czasami za wysoko nie mierze i może lepiej w 2013 góry jeszcze odpuścić. Nie zastanawiaj się, tylko startuj w górach! Góry są naprawdę ciekawsze niż maratony po płaskim, a na mini trasa nie jest trudna technicznie, ani bardzo wymagająca. Sama pierwszy raz w życiu na rowerze w górach byłam na Bikemaratonie w Polanicy
pentagram1985 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 167 / 281 w Mega, bez szału http://www.endomondo.com/workouts/183904374/5351387
BudekPL Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Macie jakieś zdjęcia? Nie chodzi mi o BikeLife bo tam już sprawdzałem.
pentagram1985 Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 na BikeLife miały być w piątek i jeszcze ich nie ma, coś dużo roboty mają chłopaki
BudekPL Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Fajnie ktoś ogarnął, że nie muszę całej galerii wertować tylko po moim numerku. Gdyby ktoś jeszcze miał to byłbym szczęśliwy
Klosiu Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 A ja po 40km laczek i pozamiatane . Jeszcze do Dziewiczej jechałem z megowcami, ale później miałem typową samotność długodystansowca przez 70km, bo gigowcy których wyprzedzałem nie kwapili się do współpracy. Wskutek tego zaliczam maraton do zaszczytnego grona trzech najnudniejszych z jechanych przeze mnie, w życiu się tak nie wynudziłem, choć trasa mini bardzo fajna - super tereny. Jakbym nie złapał gumy to byłoby lepiej, w pociągu nie zwraca się uwagi na takie pierdoły jak prosta jak strzała leśna droga po horyzont . 64 open, 27 M3 giga.
stigzak Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Będę się nad Wartą kręcił, parę górek można jeszcze dodać. To nie jest 100% z tego terenu, niestety, ale zobaczymy.
Klosiu Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Spoko, to o nudzie to nie był zarzut . Trasa i tak znacznie ciekawsza od Murowanej sprzed dwóch lat kiedy ostatnio tam jechałem. Bardziej samotna jazda spowodowała takie wrażenia. No i starty w Kaczmarku, który faktycznie wyciska ze swoich górek wszystko, choć dystanse ma krótsze i po rundach, jakby zrobić mega jako 2x runda mini to wyszedłby całkiem przyzwoity Kaczmarek .
mewek Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Jakbym nie złapał gumy to byłoby lepiej, w pociągu nie zwraca się uwagi na takie pierdoły jak prosta jak strzała leśna droga po horyzont . O tak, niekończące się kilometry prostych, leśnych ścieżek potrafią wymęczyć psychicznie Są już zdjęcia na Bikelifie, jakieś 7000 i jeszcze trochę
Mod Team michuuu Napisano 7 Maja 2013 Mod Team Napisano 7 Maja 2013 A ja po 40km laczek i pozamiatane Jakie opony się poddały?
Klosiu Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Racing Ralph. Podejrzewam, że mogło nawet nie być laczka, po prostu puściła dętka ultralight wsadzona fabrycznie do Canyona... Już kilka razy się przekonałem, że takie dętki i opony 2.25 niezbyt się lubią i po jakimś czasie zaczynają puszczać powietrze. W każdym razie w oponie nic nie siedziało.
mewek Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Ale wyszukiwania jeszcze nie ma. Klikamy ... Opcja szukania po numerach dostępna, ja już siebie znalazłam
pentagram1985 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Racing Ralph. Podejrzewam, że mogło nawet nie być laczka, po prostu puściła dętka ultralight wsadzona fabrycznie do Canyona... Już kilka razy się przekonałem, że takie dętki i opony 2.25 niezbyt się lubią i po jakimś czasie zaczynają puszczać powietrze. W każdym razie w oponie nic nie siedziało. z tymi Racing Ralphami mnie zaniepokoiłeś, kupiłem takie bo drutówki trochę mnie spowalniają, zobaczymy jednak jak się spiszą na następnym etapie, do tego dętki Schwalbe Extralight
Klosiu Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Opony są spoko, tylko łatwo je pociąć w górach na kamieniach. Ale co do dętek, to odradzałbym ultralekkie. Jak zakładam lekkie dętki do szerokich opon, to przywożę laczka z co drugiej jazdy, w nocy powietrze schodzi i tyle. Tak miałem w Race Kingach 2.2, tak samo mam w Canyonie - najpierw poddał się przód, powietrze zeszło w nocy, a na Murowanej tył. Cenię sobie spokój w tym względzie, więc zakładam dętki 200g i nie muszę się martwić dziwnymi laczkami.
stigzak Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Często zmieniasz opony? Jeśli nie to nie ma sensu się męczyć z dętkami. Odkąd przesiadłem się na bezdętki nie wożę ze sobą nic więcej oprócz pompki..
Klosiu Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Jak miałem 26 cali, to miałem osobny zestaw na Wielkopolskę i góry, więc często zmieniałem, ale teraz coraz bardziej skłaniam się do uniwersalnego setu Rocket Ron + Racing Ralph na 29 cali, który w Wielkopolsce nie przeszkadza, a w weekend okazało się, że i w górach dobrze sobie radzi, nawet na błocie. Tak że pójdę pewnie w bezdętki, ale muszę najpierw zmienić koła na lepsze, obecnych mi się nie opłaca konwertować.
pentagram1985 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 na Złoty Stok założę jednak Racing Ralph a dętki stare Impac, standardowe montowane w moim Cube, lżejsze założę na jakiś lajtowy maraton
wojtas7 Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Jak miałem 26 cali, to miałem osobny zestaw na Wielkopolskę i góry, więc często zmieniałem, ale teraz coraz bardziej skłaniam się do uniwersalnego setu Rocket Ron + Racing Ralph na 29 cali, który w Wielkopolsce nie przeszkadza, a w weekend okazało się, że i w górach dobrze sobie radzi, nawet na błocie. Tak że pójdę pewnie w bezdętki, ale muszę najpierw zmienić koła na lepsze, obecnych mi się nie opłaca konwertować. spróbuj Ghetto, wcale nie musisz inwestować w koła, a Ghetto to tyle co koszt mleka i dwie dętki 24" w Twoim przypadku ~30zł za zestaw na 2-3 miesiące.
shafabike Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Opcja szukania po numerach dostępna, ja już siebie znalazłam Tak widziałem , przez metę przejechałem tak szybko że zdjęcia nie zdążyli zrobić
mewek Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Tak widziałem , przez metę przejechałem tak szybko że zdjęcia nie zdążyli zrobić Ja zdjęcia z mety też nie mam, ale uzasadnienie tego jest inne - przejechałam przez nią tak późno, ze już nikt zdjęć nie robił
shafabike Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Ja zdjęcia z mety też nie mam, ale uzasadnienie tego jest inne - przejechałam przez nią tak późno, ze już nikt zdjęć nie robił Tak, jednak byłaś pierwsza w kategorii swojej, czego gratuluję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.