Skocz do zawartości

[opony] Jakie opony 26' do lasu i na asfalt ?

Yakashima

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam się nad zakupem opon 26'. Jeżdzę: 60% asfalt, 40% las. Nie mam pojęcia jaką szerokość opony dobrać. Chciałbym wydać na opony 100-120 zł. Zastanawiałem się nad Kendą Karmą 2.0 zwijaną na tył, którą mogę dostać za ok. 65 zł i czymś drutowanym na przód - tutaj pomysłów brak.

Napisano

W weekend stałem przed tym samym wyborem, jeżdżę praktycznie w identycznym terenie co Ty.

Ja zastanawiałem się między Schwalbe Smart Sam 2.1 a właśnie Conti Race King 2.2. Wybrałem te pierwsze, jutro dostanę i jak przetestuję to dam znać  :thumbsup:

Napisano

W weekend stałem przed tym samym wyborem, jeżdżę praktycznie w identycznym terenie co Ty.

Ja zastanawiałem się między Schwalbe Smart Sam 2.1 a właśnie Conti Race King 2.2. Wybrałem te pierwsze, jutro dostanę i jak przetestuję to dam znać  :thumbsup:

To czekam na opinię :)

Napisano

Race King 2.2 / ew  Geax Saguaro 2.2

Inne gumy nie maja sensu, przetestowalem juz ze 20 roznych kompletow i nie daly tyle radosci co te w/w ew Schalbe Smart Sam 2.25 lub Geax Mezcal 2,1

Szersza guma wcale nie wolniejsza a na pewno bardziej wygodna , nie ma wygody, nie ma mocy takie moje zdanie:P

Napisano

ja od siebie polecam Schwalbe Smart Sam 2.1 :) bardzo niskie opory toczenia i dobre trzymanie boczne, niestety niewiem jak opona zachowuję się na deszczu bo jeszcze nie było okazji jej przetestować ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...