Rybka33 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Jeśli cena BB jest dużo wyższa, to nie warto się w to pchać. Z MC też powinnaś być bardzo zadowolona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 natia, nie badz "baba" Zakladasz ciasny budzet ale nie chcesz z allegro, nie wiedzac dlaczego. Polecono Ci kilka fajnych amortyzatorow, miedzy innymi Foxa a Ty krecisz nosem. Nad regulacja "onanizujesz" sie tak jakbys byla ksiezniczka na ziarnku grochu a nie riderka. O co tu chodzi? Jak zjedziesz ze Skrzycznego na kreche to i tak rece beda nap..aly, niezaleznie czy kupisz cos za 1000 czy za 3000 zl. Tak wlasciwie to nawet nie powiedzialas co rozumiesz przez dobre ustawienie dla siebie. Ma wybierac liscie, czy przetrwac bez dobijania spore kamiory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Liście wybierają opony z niskim ciśnieniem a nie amor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 natia, nie badz "baba" Zakladasz ciasny budzet ale nie chcesz z allegro, nie wiedzac dlaczego. Polecono Ci kilka fajnych amortyzatorow, miedzy innymi Foxa a Ty krecisz nosem. Nad regulacja "onanizujesz" sie tak jakbys byla ksiezniczka na ziarnku grochu a nie riderka. O co tu chodzi? Jak zjedziesz ze Skrzycznego na kreche to i tak rece beda nap..aly, niezaleznie czy kupisz cos za 1000 czy za 3000 zl. Tak wlasciwie to nawet nie powiedzialas co rozumiesz przez dobre ustawienie dla siebie. Ma wybierac liscie, czy przetrwac bez dobijania spore kamiory? Chciałbym znaleźć babe, która onanizuje się podczas zastanawiania się jaki amorek wybrać. Przy tym mógłbym jej pomóc, przy wyborze błyszczyka już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Minute (sprężyna mars) to fajny sprzęt, działa faktycznie przyjemniej niż R7, który jest stricte wyścigowym widelcem. Można wprawdzie podłubać w R7 aby ustawić pod wagę, uwolnić w tłumiku lżejszy przepływ oleju etc, ale praca sprężyny w minute wypada lepiej pod względem komfortu. Zalety sprezyny w R7 ujawniają sie przy szybkiej jeździe w umiarkowanie trudnym terenie (typowe xc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Chciałbym znaleźć babe, która onanizuje się podczas zastanawiania się jaki amorek wybrać.Przy tym mógłbym jej pomóc, przy wyborze błyszczyka już nie To wcale nie takie trudne. One istnieją naprawdę. Mam taką w domu i jeszcze ma takiego samego świra z audio jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 80 wpis a tu nadal bez decyzji. Gorzej niz z ba... chorami. ;-) Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 To wcale nie takie trudne. One istnieją naprawdę. Mam taką w domu i jeszcze ma takiego samego świra z audio jak ja. Niesamowite... Chyba naprawdę mieszkam na końcu świata, bo nawet nie widać kobiet na rowerze. A marzy mi się taki świr na rowerku enduro A tak poza oftopem, decyzja prawdopodobnie została już podjęta. Teraz tylko znaleźć coś tanio i zakupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosin Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Natia, Odpowiadając na Twoje pytanie odnośnie Reby - modele od 2011 roku mają następujące oznaczenia RL, RLT i RLT Ti. Co to znaczy? R = Rebound - regulacja tłumienia odbicia L = Lockout - blokada skoku T = Threshold - zewnętrzna regulacja progu blokady (tzw. floodgate) - jak amor jest zablokowany to i tak odbije przy mocniejszym ataku, tutaj możesz ustawić przy jak mocnym ataku blokada będzie odbijać przy pomocy zewnętrznego pokrętła. Stoję przed podobnym dylematem wyboru nowego widelca do +/- 1500zł i mocno zgłębiałem temat Reby. Moim zdaniem nie ma sensu wywalać więcej kasy na wersję RLT, ponieważ w wersji RL również można regulować wspomniany Threshold, tylko nie zewnętrznym pokrętłem a kluczem imbusowym i to jest jedyna różnica. Wersja RLT Ti ma teoretycznie lepszy tłumik Black Box - ma jakieś elementy z tytanu i bla bla bla, czytałem że jest stworzony do bardziej wyczynowej jazdy. Nowy amor RLT Ti będzie raczej droższy niż 1500zł ale widziałem wersję z Black Boxem z 2010 roku: http://www.synkros.pl/product-pol-4048-Rock-Shox-Reba-Team-Disc-2010-Biala.html Amor pochodzi z demontażu (przycięta sterówka) ale ma 24mce gwarancji, wiem bo pytałem. Czym różnią się wersje z 2011 i 2012 roku? Na papierze wygląda to tak samo, oba są dual air. Myślę, że jedynie osoby, które rozbierały obydwa widelce mogą potwierdzić czy są jakieś różnice. Ja nie rozbierałem więc nie wiem. Mogą być jakieś różnice w wadze. Mam nadzieje że to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natia Napisano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Decyzja podjęta Reba RL, temat można zamknąć szczególnie że sosin wyjaśnił szczegółowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Naprawdę? W końcu...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.