Exar Napisano 24 Maja 2006 Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 To na pewno masz źle. Lepiej popraw bo prawa miska/łożysko specjalnie ma dłuższy gwint właśnie po to by po tej stronie jak masz mufę 68 albo założyć 2 podkładki albo 1 i przerzutkę przednią montowaną właśnie pod wałek suportu. pzdrv Ja mam tak samo jak kolega neo6 i jest dobrze. Przy ustawieniu proponowanym przez Mentosa miałem problemy z wyregulowaniem przerzutki przedniej, nie wystarczało jej zakresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Proponuje sprawdzić czy nie masz zadziorów na zębach przy korbie,głównie one są powodem podbierania łańcucha. Jak coś znajdziesz to pilniczkiem delikatnie i problem z głowy. :wink: ps:serdeczne witam wszystkich i pozdrawiam,to mój pierwszy post :lol: :lol: No właśnie... to wina miekkich zębatek korby...Twarde się równo scierają, a miękkie rozklepują - powstają po bokach zębów wystające "zadziory" które wciągają łańcuch... Przypiłować i po kłopocie... (na jakiś czas). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 No na razie nic mi nie wcina, korba poszła na gwarancję bo łożyska sie posypały, strzelała jak głupia a w pedałach stukanie było słychać :029: jednak od tamtego czasu miałem spokój i nie wcięło mi łańcucha ani razu jesli jeszcze raz mi wetnie przypiłuje zęby jak radzicie a jak sie zużyje do końca to następną kupie stalową Dzięki za rady, Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.