krystian.poczta Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 tak zastanawiam się czy lepiej Avid czy Shimano a może inne ? Dodam że Avid znam i działają chociaż regulacja trochę problematyczna czasami. Właśnie czytam temat http://www.forumrowerowe.org/topic/103118-hamulce-tarczowe-wybor-miedzy-shimano-a-avid-hydraulika-vs-mech/page-3 i trochę zwątpiłem . Czyżby mechaniczne są tak złe ?, jak myślę że hydrauliczne mają sens jak waży ktoś od 70 kg a do 70 kg mechaniczne są ok, no chyba że wieziemy przyczepę na rowerem
Roonin Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 Hmm....Aż się boję pisać bo zaraz następny spór o złote kalesony się rozpęta ale... Nawet jak teraz nie ważysz 70kg to (raczej) niebawem będziesz BB7 nie sa złe ale skoro masz inwestować w nowe hamulce ( tak to zrozumiałem) to może jeszcze się wstrzymaj i dozbieraj na jakieś fajne hydrauliki, wiesz to jednak co by nie mówić lepsze, skuteczniejsze i chyba jednak mniej problemowe rozwiązanie. Oczywiście BB7 nie są złe i ludzie tego z powodzeniem używają
Mod Team sznib Napisano 5 Maja 2013 Mod Team Napisano 5 Maja 2013 Być może BB7 złe nie są, ale komplet zacisków plus sensowne klamki, pancerze i linki i już będzie ponad 5 stówek, a w tej cenie są SLXy, które na pewno są sporo lepsze. Z resztą nawet tańsze Deorki 596 na pewno będą lepsze. Jak mówią "lepsze wrogiem dobrego", a że cena konkurencyjna, moim zdaniem w BB7 nie warto inwestować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.