Skocz do zawartości

[do 2800zł] MTB 29" dla wysokiego

Tepih

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Otóż przymierzam się do zakupu roweru górskiego, ale, że jestem dość wysoki (205cm - waga 95kg) więc znalezienie odpowiedniego roweru nie jest takie proste. Jedyne czego jestem pewny to rozmiar koła ma wynosić 29", a na rower nie chcę wydać więcej niż 2800zł. Co do rozmiaru ramy to nie wiem czy wystarczy 21" czy już trzeba szukać 23"? Jeśli chodzi o przeznaczenie roweru to raczej nie będę zjeżdżał po niewiadomo jak stromych, kamienistych górach, no ale też chcę żebym mógł "spokojnie" zjechać z jakiegoś górki, wzgórza czy przez las, więc raczej pozostanę przy rowerach górskich.

I tu teraz proszę Was o pomoc: jaki model, markę byście polecali? Jaki rozmiar ramy?

Z góry dziekuję za pomoc.

Napisano

Jakby co to długość nogi (mierzona od krocza do ziemi) to 94cm. Według tych obliczeń wychodziłoby, że potrzebuje już 23", ale może ta 21" faktycznie by wystarczyła - przy offset na sztycy, długim mostku i 400-450mm sztycy i dzięki temu mógłbym wybrać Northec Canyon SLX 29 (rama 21"), który jest chyba najlepszy w tej cenie.

A co powiecie o rowerze CUBE Aim Disc 29" (rozmiar ramy 23")??

Napisano

Powiem, że powinieneś się przymierzyć do tych rowerów, sprawdzić na którym lepiej się czujesz i dopiero wtedy podejmować decyzję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...