Skocz do zawartości

[Bielsko-Biała] wspólna jazda

PanMat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A więc skoro już tak dyskutujecie kto, z kim i gdzie można jechać to coś tu skrobnę o czymś czego jestem częścią:

bbRiderZ to bielska grupa MTB założona w 2010 roku. Nasi górale znają prawie wszystkie ciekawe ścieżki w promieniu 100km. Jeździmy praktycznie okrągły rok. Można nas znaleźć na Facebook i poczytać relacje z wjazdów na naszej stronie www.bbriderz.pl

Żeby z nami jeździć na dłuższe trasy trzeba jednak spełnić kilka prostych warunków:
- chcieć!

- jeździć w kasku na łebku;

- być pozytywnie nastawionym, wyluzowanym egzemplarzem damskim lub męskim;

- ogarniać jazdę po górach technicznie i kondycyjnie;

- mieć furę, która nie rozpadnie się na trasie rzędu 60km-150km.

Żeby brać udział w krótszych wypadach treningowo-szkoleniowych po najbliższej okolicy:
- chcieć jeździć!
- jeździć w kasku na łebku;

- odczuwać silną potrzebę poprawienia swoich umiejętności MTB;

- jak wyżej ale dotyczy kondychy;

- mieć dowolną furę, którą najwyżej będziecie targać do domu na plecach ;)

A co dostajecie w zamian?
- ekipę do jazdy, więc towarzystwa nie zabraknie;

- ludzi, którzy pokażą Wam ścieżki których nie znacie;

- ludzi, którym możecie pochwalić się swoimi ścieżkami;

- dobrą zabawę w górach i nie tylko;

- możliwość podszkolenia siebie (lub nas) w technice jazdy w górach;

- wspólne starty na maratonach, wyścigach XC (tak, są i tacy co lubią się naparzać ryzykując sprzęt i zdrowie;));

- wiele innych, o których sami jeszcze nie wiemy :)

PozdRower!

bbriderz.png

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Jestem tutaj nowy więc chce się przedstawić. Nazywam się Wojtek i mieszkam w wsi Kozy koło Bielska-Białej.
Jeżdżę Na rowerze szosowym. w okolicach Kozy-Kęty.

Chciałbym się zapytać czy ktoś byłby chętny z okolic do wspólnych przejażdżek rowerem?

Napisano

Ja się szykuje na jakąś traske 100/150km (w okolicach salmopola, istebnej itd) "problem" polega na tym ze mam mtb na kapciach 2,25 i niewiem na ile była by to wspólna jazda ;) Choć noge już jakąś mam... Proponuje więc przejechać się gdzieś na krótszą trase i wtedy określi się czy ma to sens;) (wyślij pw jak jesteś zainteresowany;)

Napisano

Wybieram się jutro na Żar. Ma ktoś pomysł którędy by się na niego wdrapać ? Zjeżdżałbym szlakiem do Porąbki więc podjechać wolałbym inną trasą ale nie asfaltem. 

Napisano

Ja polecam zacząć od początku Beskidu Małego w Tarnawie bodajże trip się nieco wydłuży ale zapewniam będzie zaiście ;) A zjazd z Żaru będzie taką wiśniówką na torcie ;) Jak nie to wdrap się na Kocierz i z tamtąd rusz na Żar.

Napisano

No właśnie rozważam też wjazd na Kocierz i stamtąd udać się w stronę Żaru. Jest oprócz tego jakiś wjazd "od tyłu" patrząc od Kęt ? Zależy mi na tym żeby nie było stromo bo na moim klocu to ciężko cokolwiek podjechać :D

Napisano

Od kęt to jeszcze nie znam żadnej traski, Na mojej mapie też nic nie ma ;/ Jedynie ten zielony z porąbki, ale to chyba nim zjeżdżasz co nie?

Napisano

No i wybrałem się :) Jechałem Wielką Puszczą a następnie zielonym szlakiem na Kocierz, potem czerwonym szlakiem przez Żar do zapory. Trasa jest bardzo świetna, na Signie FR nie miałem większych problemów więc dla kogoś kto nie lubi się przemęczać trasa idealna  :teehee:.

Dzięki za zachętę Raito bo pewnie bym się nie skusił ;)

Pod koniec zaczęły mnie łapać skurcze w nogach. Jak sobie z tym radzicie ? Kwestia wyćwiczenia czy zażywania jakichś witamin ?

Napisano

Ciesze sie ze sie podobało ;) Mnie zazwyczaj łapią jak mam zbyt długą przerwe i jade zbyt ambitną trase, lub gdy się przetrenuje.

Napisano

tak o Górską dzisiaj miałem wolne to się wybrałem właśnie ta trasą niezłe się jedzie ale pod górkę trzeba też porządnie przebierać nogami potem to już z górki się śmiga.Fajna trasa na Międzybrodzie w dół nad Żywieckie widoki i jeszcze raz widoki  tylko masa aut w niedzielę  .ja zrobiłem sobie taką objazdówkę Pszczyna -Bielsko -Międzybrodzie-Żywiec-Pszczyna .

a ty gdzie jezdzisz ?

Jak z Pszczyny to zapraszam na GG: 110596 :-)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Jak by kto miał ochotę na nocną jazdę zapraszam , odcinki pozaszlakowe  głównie magurka i zjazd lub stefanka i zjazd w godzinach od 19:) krt trasy na wyrwanie się z domku :) max do 2 godzin! Bez ścigania się raczej opowiadanie do góry i rura na dół:)

Napisano

Dziś o 15 spotkanie na pętli autobusowej przy wjeździe na magurkę w Wilkowicach jest nas już 4rech wyjazd asfalt zjazd nikmomu nieznana zapewnie ścieżka super singiel zapraszam!!

Napisano

A może ktoś, coś w niedzielę?

Dodatkowo - w dowolne popołudnie chętnie poznałbym jakiegoś posiadacza fulla do xc/enduro, pogadał, zobaczył jak to w ogóle działa. Chciałbym kupić nowy rower i myślę poważnie o dobrym sprzęcie. Czy ktoś z was śmiga na fullu w Bielsku?

Napisano

Sporo osób śmiga na fullach ;), jednak ja niestety wszystko na hardtrail :), jeżeli chcesz mogę popytać znajomego i możemy się umówić ;) - jak coś to PW.

• 2 tygodnie później...
Napisano

A może ktoś, coś w niedzielę?

Dodatkowo - w dowolne popołudnie chętnie poznałbym jakiegoś posiadacza fulla do xc/enduro, pogadał, zobaczył jak to w ogóle działa. Chciałbym kupić nowy rower i myślę poważnie o dobrym sprzęcie. Czy ktoś z was śmiga na fullu w Bielsku?

Niemal w każdą niedzielę chłopaki z WT Rider jeżdżą na Magurkę. Tak samo bbRiderZ najczęściej robi jakąś trasę. Kwestia chęci, żeby się skontaktować i pojechać.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam

Coraz cieplej już jest. I ja już byłem dwa razy na rowerku, może ktoś już też zaczął jeździć ?

Szukam kogoś do wspólnej jazdy, ja mam kolarkę i tylko jeżdżę po asfalcie :)

Pisać jeśli ktoś byłby chętny gg 9045634 ja jestem z Kóz

Pozdrawiam Wojtek

Napisano

Witam

Też byłem już 2 razy, również śmigam na kolarce(asfalt).

Jestem z Czechowic ale dojazd do Bielska to nie problem, jak nie kręcisz jakichś bardzo dużych średnich to możemy się wybrać jak będzie pogoda. :P

Może znaleźliby się jeszcze jacyś chętni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...