Skocz do zawartości

[rama] Do XC za 7 stówek

Graper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W dniu wczorajszym udało mi się złamać starą ramkę (oczywiście nie na kamieniach, dropach, czy cokolwiek, tylko na idealnie gładkiej jezdni - f*ck logic). Mam do wydania 700zł na coś nowego. Ewentualnie jestem skłonny dołożyć jakąś stówę, gdyby sprzęt naprawdę był tego wart. Przeglądając Allegro wpadłem na taką ramę Lapierre: http://allegro.pl/rama-lapierre-tecnic-nie-giant-merida-scott-i3194515435.html . Słyszałem, że ramy Lapierre dają radę. Ktoś ma jakieś doświadczenia z nią? Warto kupować używaną? Będę dalej przekopywał internet, ale i tak prosiłbym o polecenie jakiegoś innego sprzętu. Geometria na widelec 100mm. Zależy mi na wytrzymałości, bo ważę 85kg, a taka masa już wywołuje dosyć spore obciążenia przy okazjonalnych skokach. Jestem dosyć wysoki, potrzebuję ramę w okolicach 19 cali. Rama niekoniecznie sztywna. Jeżdżę raczej rekreacyjne XC, nie uczestniczę w zawodach, ani nic w ten deseń.

Z góry dzięki.

Napisano

Facet sprzedaje tylko ramy Krossa, a w to wolę się nie bawić. Podobno jakość ich produktów poleciała na pysk.

Napisano

No właśnie, używka może powoli pękać od środka, a z zewnątrz być w dobrym stanie. Dlatego skłaniam się ku nowym ramom, ale nadal czekam na propozycje.

Napisano

Dobra, zadecydowałem, że biorę Corrateca Superbow. Potrzebuję rozmiar 19, dostępny jest 19,5, czy różnica będzie odczuwalna?

Napisano

Dobra, podepnę tu jeszcze jedno pytanie.

Ten Corratec jest ma główkę w rozmiarze 1 i 1/8 cala. Niestety w tej chwili posiadam dosyć przestarzały amor na 1 cal (prawie na pewno - jak można to łatwo zmierzyć?). Da radę jakoś to ze sobą podpiąć? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...