Skocz do zawartości

[opony] asftaltowe do MTB 26"

adhed

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, 

Przesiadłem się z roweru crossowego na MTB i wszystko mi się podoba, jednak też nadal sporo jeżdżę i będę jeździł po asfalcie, a na tych oponach które mam w MTB jeździ mi się trochę niewygodnie. Wiadomo, nie oczekiwałem, że będzie taki sam komfort jak na 28" crossie, ale jednak przydałoby się coś zmienić.

W ogóle myślałem nad zostawieniem sobie tego crossa (Unibike Viper), ale MTB tak mi się spodobał, że na pewno już nie będę wracał do starego roweru, ale chciałbym sobie tylko poprawić komfort na asfalcie kupując drugi zestaw opon.

Teraz mam Kenda Nevegal Stick-E, 26x2.1"

Co polecacie mi na asfalt, tak żebym poczuł różnicę i jeździło się łatwiej/szybciej? Myślałem o:

Maxxis Wormdrive 26x1.6

http://allegro.pl/maxxis-wormdrive-26x1-90-drut-i3171236732.html

Zamówiłem... Smart Samy 2.1 :) Zmieniłem nieco cel poszukiwań, bo wybrałem opony na maxa uniwersalne. W sumie nie zależy mi aż tak na mega szybkości na szosie, głównie chodziło mi o to, abym jechał wygodnie po ulicy dojeżdżając na szlaki/w góry i żeby na miejscu, czyli w terenie też jeździło się przyjemnie.  Jutro przyjdą to zdam relacje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...