gtxk Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 Jak uważacie czy warto zanim wkręcę śrubę spryskać Autoland MOS-2 ? http://www.autoland.pl/produkty/kosmetyki_samochodowe/mos_2 czy jednak BRUNOX, a może tak jak niektórzy mówią że lekko smarem, lub preparat zapobiegający zapieczeniu Shimano a może smarem suchym. Dodam że zawsze używam do przeczyszczenia śrub - Autoland MOS-2, tak samo jak jest trudne miejsce np. tulejki, piasty, łożyska kulkowe bez otwierania. Używam tylko dlatego ponieważ mogę w każdej chwili kupić a typowe rowerowe tylko w sezonie czyli teraz. Dodam też że w razie faktycznej rdzy używam odrdzewiacza dragon.
artex232 Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 Najzwyklejszym ŁT-40, w zupełności starczy.
gtxk Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Napisano 28 Kwietnia 2013 Najzwyklejszym ŁT-40, w zupełności starczy. To akurat wiedziałem, ale czy z podanych lub innych jest lepszym rozwiązaniem a może jednak mimo wszystko najlepszy znanym o wieków czy smar łożyskowy ?
artex232 Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 Ale nie rozumiem, potrzebujesz jakiegoś zaje smaru to głupiej śrubki ? Proszę bardzo kup shimano za 30 zł. I na to samo wyjdzie co byś posmarował ŁT
swimfan Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Jak uważacie czy warto zanim wkręcę śrubę spryskać Autoland MOS-2 ? http://www.autoland.pl/produkty/kosmetyki_samochodowe/mos_2 czy jednak BRUNOX, a może tak jak niektórzy mówią że lekko smarem, lub preparat zapobiegający zapieczeniu Shimano a może smarem suchym. Dodam że zawsze używam do przeczyszczenia śrub - Autoland MOS-2, tak samo jak jest trudne miejsce np. tulejki, piasty, łożyska kulkowe bez otwierania. Używam tylko dlatego ponieważ mogę w każdej chwili kupić a typowe rowerowe tylko w sezonie czyli teraz. Dodam też że w razie faktycznej rdzy używam odrdzewiacza dragon. na sruby najlepszy smar miedziowy:)
unknow1 Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 To jest bez znaczenia. Ja używam do tego oleju do pilarek, tak samo jak do łańcucha
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.