kregiel Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, Przymierzam się do kupna 29'erka ;] Ostatnio w sklepie rowerowym oglądałem właśnie wyżej wymienione rowerki. Zastanawiam się który wybrać. Ogólne założenie to jazda do pracy + wypady do lasów/górzystych terenów. Jeśli chodzi o mnie to mam 2m wzrostu i ważę 97kg. Mój kapitał niestety nie przekracza 2.5k zł. http://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc29/level-b3-29er http://www.cube.eu/en/hard/cross-country/aim-disc-29/ Z góry dziękuję za wasze sugestie i opinie ;] Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez kregiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Zdecydowanie wolałbym CUBE, na krossach jeździ pół polski, jeśłi są w porównywalnej cenie, bo osprzęt tak, to brałbym CUBE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Zdecydowanie wolałbym CUBE, na krossach jeździ pół polski, jeśłi są w porównywalnej cenie, bo osprzęt tak, to brałbym CUBE. Są w tej samej cenie. Pan ze sklepu powiedział że kross ma lepszy osprzęt ale Cube za to wytrzymalszy. Czy to prawda ? Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez kregiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Do 2,5k to celowalbym w cube analog 29er. Katalogowo kosztuje prawie 3k, ale gdy wywalczysz rabat(15% nie powinno być problemem) wyniesie Cię tyle samo co ten Aim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Do 2,5k to celowalbym w cube analog 29er. Katalogowo kosztuje prawie 3k, ale gdy wywalczysz rabat(15% nie powinno być problemem) wyniesie Cię tyle samo co ten Aim... A mógłbym cię poprosić o zasadniczą różnicę między aim a analog ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Pierz Kross-a lepszy osprzęt i wcale nie jest prawdą że pół polski ma kross-y w Bydgoszczy sporadycznie widywane są Hexy/Lvl więcej widuje właśnie Analogów i innych rowerów Cub-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Pierz Kross-a lepszy osprzęt i wcale nie jest prawdą że pół polski ma kross-y w Bydgoszczy sporadycznie widywane są Hexy/Lvl więcej widuje właśnie Analogów i innych rowerów Cub-a Mi osobiście nie zależy na rowerze którego jest mniej tylko na rowerze który ma lepszy osprzęt i będzie wytrzymalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Zaden nie ma dobrego osprzetu i zakup ich to wyrzucona kasa w błoto! Ale ładniej wyglada Cube to najwieksza zaleta tej marki Postaraj sie uzbierac jeszcze kilka groszy i kupic przynajmniej Cuba analoga , a na pewno bedziesz bardziej zadowolony . Cube wcale nie jest wytrzymaly (moja rama pękła po roku) , i do tego nie ma tam zadnej sensownej geometrii i zaniza swoj rozmiar Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez GhOsTwrc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Kolejne bajki na temat ram CUBE. Są perfekcyjnie wykonane. Mam LTD 29. Mucha nie siada. Tu jest odwrotnie taperowany komin - cieniowanie. Co wzmacnia. To mało spotykane w rowerach. Popatrz w mój wątek o CUBE LTD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Powiedzcie czym tak bardzo rozni sie aim od analoga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Przede wszystkim ma lepszy amor i o klasę lepszy osprzęt... Powinien wytrzymać jazdę do pracy i po lekkim, zbyt nie wymagającym terenie... Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez cr4zylucky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzz Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Waga różna. Pewnie wynika z osprzętu. GEO to samo. Może się przyda: http://magazyn.bikelife.pl/stories/cube-analog-29. Poszukaj dokładnie szczegółów . Na pewno znajdziesz. Im droższy kupisz, tym dłużej będziesz patrzył na niego z szacunkiem. Coraz droższe elementy chodzą płynniej. Nawet się nie zastanawiaj nad tańszymi rozwiązaniami. Powodzenia - posiadacz Czarnej Żmji LTD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 W takim razie poproszę jeszcze o różnicę po za designem miedzy: http://www.bikeplanet.pl/74-cube-analog-29.html a http://www.bikeplanet.pl/423-cube-analog-29-2013.html Proszę także o informację jak uzyskać 15% zniżki na tegoroczny model ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 http://www.bikeplanet.pl/74-cube-analog-29.html Tu masz różnice - Przerzutka - Amor- Hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Czy ta roznca warta jest 500zl?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Wg mnie nie... Wolałbym rocznik 2012, a te 500 zeta przeznaczyć na wymianę amortyzatora.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Wg mnie nie... Wolałbym rocznik 2012, a te 500 zeta przeznaczyć na wymianę amortyzatora.. A nie mógłbym zostać przy tym zamontowanym amorze ? Ogólnie fajnie by było się zmieścić w granicy 2.5k. Odradziliście mi już Aim'a, zatem mam nadzieje że ten Analog 2012 będzie w porządku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Jak juz to bralbym model 2012 w rozm 23"... Nastawiony juz, ze z czasem "amorek" pójdzie do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Jednak postaram się skołować 5 stówek i wziąć tego analoga 29 2013 ;] Rozumiem że to będzie dobry zakup ? Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez kregiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Zdecydowanie lepszy , a zeby był dobry to min Reaction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Jednak postaram się skołować 5 stówek i wziąć tego analoga 29 2013 ;]Ale ja nie rozumiem, czemu miałbyś dozbierac te 5 stów... Staraj się o rabat, a jeśli sprzedawca będzie nie ugiety to zmień sklep.Ps. Jak by ci się udalo dozbierac, to za kwotę 3k jest dużo ciekawszych bike-ów... niż ten cube... Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez cr4zylucky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Ale ja nie rozumiem, czemu miałbyś dozbierac te 5 stów... Staraj się o rabat, a jeśli sprzedawca będzie nie ugiety to zmień sklep. Ps. Jak by ci się udalo dozbierac, to za kwotę 3k jest dużo ciekawszych bike-ów... niż ten cube... To powiedz do jakiej kwoty powinienem zbić ? Jakie według ciebie rowerki są ciekawsze za 3k ?Facet ze sklepu powiedzial ze z rabatem ciezko z racji ze jestt sezon. Na rabat moglbym liczyc pprzy rowerach rzedu pow 6k.... Dodal ze najwyzej moze dorzucic jakis bidon, licznik cos pomyslimy. Srednio mnie to zachecilo. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez kregiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Co do rowerów ok 3k jest oddzielny temat... Nie ma sensu wszystkiego na nowo pisać... Wieczorem napisze ci na priv.. kilka propozycji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Kupuj Analoga z 2012r. i tyle z 2013 ma gorszy sprzęt. Nie wiem po co cr4zylucky każe Ci dobijać do 3k za taką kwotę sam bym już składał 29er'aMasz tu kilka ciekawy ofert http://allegro.pl/corratec-super-bow-29-3x10-germany-jakosc-i3191188033.htmlAle nie oszukujmy się za te zaoszczędzone 500zł możesz wymienić korbe ,przerzutke lub amora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Krasiak96 ja nikomu nic nie każe.. Czytaj dokładnie.... Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez cr4zylucky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi