michal1289 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Witam. Mam pytanie do użytkowników Rock Shoxa Pilota. Na jakich ciśnieniach jeździcie ? Wiadomo wartości podane przez producenta a to na jakich się jeździ się różnią zwykle. Większość osób podejrzewam ustawia pod siebie metodą prób i błędów także stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiedyś ksywa gary Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Mam wersję xc ustawiona na 80mm skoku: U mnie przy wadze 90-95kg pompowałem "na oko" tak jak mówisz (sag 2,5cm)-zależy do jakiej kategorii wagowej się zaliczasz. Obecnie używa go moja żona i przy wadze 60kg ten amor działa tylko gdy nie jest napompowany (sag 2cm;max ugięcie w czasie jazdy 7cm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Też mam wersję xc. Waga 95 kg. Tyle że według producenta powinienem pompować go do 20 psi a przy takim ciśnieniu dla mnie jest za miękki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 może 120 psi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 może 120 psi? http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/UNVBio71Gugcf_1rAvYuFvVdjDUmuitoof_0JJHtiPQ/mtime:1297962038/sites/default/files/techdocs/05PilotXCSLService.pdf 11 strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 o faktycznie, we współczesnych widelcach pewnie byłoby 120, a w tym to faktycznie dziwna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Pilot jest niskociśnieniowy. Problem jest z pompowaniem bo żeby napompować te 20 psi to wskazówka ledwo się podniesie na zegarze i przy odkręcaniu zawsze coś tam ucieknie. Wie ktoś jakie jest maksymalne ciśnienie dla tego widelca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Może ktoś jeszcze się wypowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Moim zdaniem napompuj tyle żeby było dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Dzisiaj zrobiłem serwis amortyzatora. Oczywiście wyjechałem sprawdzić czy jest poprawa w działaniu. Byłem w szoku. Po serwisie pilot połyka dosłownie wszystko. Wcześniej uginał się jak tani sprężynowiec. Regulacja ciśnienia czy powrotu za wiele nie zmieniała.Teraz pracuje świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.